Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Υπογράφηκε η σύμβαση για την αποκατάσταση αναβαθμού στο χείμαρρο Ασπροποτάμου (Μπέλιτσα) στο Δήμο Αλμωπίας


Θεόδωρος Θεοδωρίδης: Η αντιπλημμυρική προστασία αποτελεί προϋπόθεση για την τοπική ανάπτυξη 

Υπογράφηκε η σύμβαση από τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη και τον ανάδοχο η σύμβαση για το έργο με τίτλο «Αποκατάσταση αναβαθμού Ασπροποτάμου (Μπέλιτσα) στην περιοχή Τ.Κ. Λουτρακίου», συνολικού προϋπολογισμού 180.000,00 €. Το έργο υλοποιείται από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων – Τμήμα Δομών Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων που αφορούν την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης ανέφερε ότι «τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης συμβάλλουν στην πολιτική προστασία και δημιουργούν όλες εκείνες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την τοπική ανάπτυξη. Συνεχίζουμε να εκτελούμε απρόσκοπτα τον αναπτυξιακό μας σχεδιασμό με έργα ουσίας και ανταποδοτικά προς την τοπική κοινωνία και οικονομία. Να τονίσω ότι οι εργασίες για το παρόν έργο ξεκινούν τη στιγμή που ήδη κατασκευάζεται το μεγάλο έργο της αντιπλημμυρικής προστασίας της Αλμωπίας, ύψους περίπου 11.000.000,00 €. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα προβούμε στην υπογραφή κι άλλων συμβάσεων για την εγκατάσταση αναδόχων για την υλοποίηση παρεμβάσεων όπου υπάρχουν ανάγκες στην επικράτεια της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας». 

Η υλοποίηση του έργου αφορά κυρίως, την αποκατάσταση του αναβαθμού στον χείμαρρο Μπέλιτσα  στην περιοχή Τοπικής Κοινότητας Λουτρακίου στη συμβολή με τον χείμαρρο Τόπλιτσα και συγκεκριμένα στην χ.θ. 2+250 κατάντι της γέφυρας της επαρχιακής οδού Αψάλου – Πολυκάρπης – Λουτρών Λουτρακίου. Ο αναβαθμός που προϋπήρχε καταστράφηκε ολοσχερώς μετά τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα των τελευταίων μηνών με συνέπεια την αύξηση της ταχύτητας ροής των χειμαρρικών υδάτων έχοντας ως αποτέλεσμα την σταδιακή διάβρωση και μερική καταστροφή των αναχωμάτων κατάντι της θέσης του αναβαθμού και στις δυο όχθες του χειμάρρου. Στο πλαίσιο του έργου θα γίνουν γενικές εκσκαφές, καθαιρέσεις σκυροδεμάτων, κατασκευή νέου αναβαθμού με οπλισμένο σκυρόδεμα και η κατασκευή λιθοπληρούμενων συρματοκιβωτίων.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.