Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επιμορφωτικό πρόγραμμα στην Αριδαία: « Η Διαχείριση Κρίσεων στις σχολικές μονάδες»


Η Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων Αντωνία Παπαδάκη συνδιοργανώνει με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας, το Τμήμα Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Σχολικών Συμβούλων Δ/θμιας Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας, τους Σχολικούς Συμβούλους Πέλλας, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, το ΚΕΔΔΥ Πέλλας, τον Σ.Σ.Ν. Πέλλας και το ΚΠ-Όραμα ένα επιμορφωτικό πρόγραμμα με θέμα « Η Διαχείριση Κρίσεων στις σχολικές μονάδες».  

Σκοπός του προγράμματος είναι η ενίσχυση των εκπαιδευτικών ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίζουν στρεσογόνες καταστάσεις εντός του σχολικού χώρου, όπως είναι οι φυσικές καταστροφές, η απώλεια προσώπων και τα ατυχήματα αλλά και η ανάδειξη της σχολικής μονάδας ως μοχλoύ προστασίας του ανθρώπινου δυναμικού της.  

Είναι κρίσιμης σημασίας να αναπτύξουν τα σχολικά συστήματα σχέδια και διαδικασίες για να διαχειρισθούν με επιτυχία ενδεχόμενες κρίσεις. Εάν σε κάθε σχολική μονάδα υπάρχει μια ομάδα εκπαιδευτικών που είναι εκπαιδευμένη και έχει τη δυνατότητα να αναπτύσσει σχέδια παρέμβασης και διαχείρισης για καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, τότε ενισχύεται η ασφάλεια των μαθητών και η αυτοπεποίθηση των εκπαιδευτικών, η σχολική μονάδα αποκτά έναν δυναμικό ρόλο, ενώ βελτιώνεται το κλίμα του σχολείου. 

Το πρόγραμμα διάρκειας 96 ωρών, το οποίο έχει λάβει την έγκριση του ΥΠ.Π.Ε.Θ., απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των σχολείων του Δήμου Αλμωπίας, στα οποία η Σχ. Σύμβουλος έχει την Γενική Παιδαγωγική Ευθύνη και θα υλοποιηθεί από τις 21 Σεπτεμβρίου 2016 μέχρι την 1η Φεβρουαρίου 2017 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 1ου ΕΠΑΛ Αριδαίας. 

Οι επιμορφωτές του προγράμματος είναι ειδικοί επιστήμονες στα θέματα κρίσεων. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί με την υποστήριξη του Δήμου Αλμωπίας και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολικών μονάδων της Δ/θμιας Εκπ/σης του Δήμου Αλμωπίας, ενώ τα σεμινάρια αυτά θα μπορούν να τα παρακολουθούν οι εκπαιδευτικοί άλλων περιοχών μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Η Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων και Γενικής Παιδαγωγικής Ευθύνης

Δρ Αντωνία Παπαδάκη
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.