VW
AGROexpert

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μήνυμα Γιάννη Σηφάκη προς τους μαθητές και εκπαιδευτικούς στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Αγαπητά μας παιδιά, 

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς σας εκφράζω τις καλύτερες ευχές μου για καλή πρόοδο, καλή δύναμη με γνώση ότι η επιτυχία είναι πάντα αποτέλεσμα σκληρής και επίμονης προσπάθειας. 

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, 

Κατανοώντας και αναγνωρίζοντας το δύσκολο έργο που επιτελείτε σας εύχομαι καλή δύναμη, ο κύριος προσανατολισμός και γνώμονας του εκπαιδευτικού σας έργου να είναι η ανάπτυξη και ανάδειξη της κριτικής σκέψης και του ήθους του μαθητή, το αποτέλεσμα της προσπάθειας σας να είναι γόνιμο και παραγωγικό.
Από πλευράς πολιτείας κάνουμε το καλύτερο δυνατόν, σε αυτές τις συνθήκες, για την κατοχύρωση της δημόσιας, δωρεάν, δημοκρατικής, μαζικής εκπαίδευσης, ποιοτικά αναβαθμισμένης, αντιμετωπίζοντας την παιδεία σαν καθολικό ανθρώπινο δικαίωμα και κοινωνικό αγαθό. 

Ειδικά φέτος η προσπάθεια που κατεβλήθη έφερε αποτελέσματα :  Το ωρολόγιο πρόγραμμα, η διδακτέα ύλη έχουν ανανεωθεί , τα βιβλία βρίσκονται στα σχολεία από το καλοκαίρι,  επίσης έχουν καλυφθεί τα έξοδα των σχολικών επιτροπών. 
Το σημαντικότερο είναι ότι φέτος δεν λείπουν από την αρχή εκπαιδευτικοί χάρις στις συντονισμένες προσπάθειες των Υπουργείων Παιδείας και Οικονομικών. 

Για την επόμενη σχολική χρονιά 2017-2018 έχουν προγραμματιστεί σημαντικές αλλαγές στα σχολεία με στόχο την ενίσχυση της κριτικής σκέψης του μαθητή , απελευθερώνεται η πρωτοβουλία και το μεράκι του εκπαιδευτικού, θα  μειωθούν οι συνεχείς εξετάσεις και ο αριθμός των εξεταζόμενων μαθημάτων. Αυτό θα προσανατολίσει τους μαθητές προς την κατεύθυνση ενίσχυσης της κριτικής τους σκέψης και της φαντασίας τους και παράλληλα θα οδηγήσει σε μείωση των εξόδων σε κάθε οικογένεια καθόσον δεν θα χρειάζεται εκτός σχολείου διδασκαλίες σε πολλά μαθήματα. 
Στην Πέλλα ακόμη ιδρύθηκαν φέτος και στην πρωτοβάθμια και στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση πολλά τμήματα ένταξης για την διευκόλυνση μαθητών που το έχουν ανάγκη.
Ικανοποιείται φέτος ένα μακροχρόνιο αίτημα στον Νομό όσον αφορά την Ειδική αγωγή με την ίδρυση Ειδικού Γυμνασίου στην Σκύδρα ( για να μπορούν να έχουν πρόσβαση όλες οι περιοχές του Νομού) που δεν υπήρχε ως τώρα και ακόμη ιδρύθηκε Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης ( ΕΕΕΕΚ) στην Αριδαία, συστεγαζόμενο με τον Ειδικό σχολείο. 

Η κυβέρνηση, θεωρώντας ότι η παιδεία πρέπει να εκφεύγει από την όποια κομματική αντιπαράθεση έχοντας να κάνει με την μόρφωση των παιδιών μας, ενισχύει την εκπαίδευση των ευπαθών ομάδων των πληθυσμού και βάζει τις βάσεις για ένα σχολείο νέου τύπου με σύγχρονη και τολμηρή σκέψη.   

Εύχομαι ξανά καλή σχολική χρονιά και καλή δύναμη σε όλους θυμίζοντας την ρήση του Ιρλανδού ποιητή :
«Η εκπαίδευση δεν είναι το γέμισμα ενός κουβά, αλλά το άναμμα μιας φλόγας»
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…