Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τέλος στις σπασμένες οθόνες των κινητών!


Ένα από τα πλέον σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες των smartphones είναι οι σπασμένες οθόνες των κινητών τηλεφώνων τους.

Παρά το γεγονός ότι οι κατασκευαστές χρησιμοποιούν ειδικό γυαλί για να καλύπτουν την επιφάνεια της οθόνης, ακόμα και πτώσεις από μικρό ύψος μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα τη θραύση του γυαλιού και την καταστροφή της οθόνης.

Ωστόσο, σύμφωνα με ανακοινώσεις Βρετανών επιστημόνων, το πρόβλημα της ραγισμένης ή σπασμένης οθόνης θα μπορεί να αποτελέσει παρελθόν από το 2018 κιόλας και το μυστικό βρίσκεται… ακριβώς κάτω από το γυαλί!

Η συγκεκριμένη επιστημονική ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Σάσεξ ανακάλυψε ότι αν αντικαταστήσει τα ηλεκτρόδια, που μεταφέρουν ηλεκτρισμό από το γυαλί στην οθόνη και ενεργοποιούν τις εφαρμογές του κινητού, με άλλα, από μείγμα νανοκαλωδίων αργύρου και γραφένιου, γίνονται πιο ελαστικά και ανθεκτικά και προστατεύουν καλύτερα το γυαλί από θραύσεις.

Μάλιστα, οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η νέα τεχνολογία αυτή θα μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή από το 2018 και όχι μόνο για τις οθόνες των κινητών, αλλά και για μεγαλύτερες συσκευές, όπως τηλεοράσεις.

Καλά νέα για όσους από εμάς έχουν την τάση να τους πέφτει το κινητό από τα χέρια!
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.