Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κλιμάκιο του ΟΣΕ στην Πέλλα μετά από πρόσκληση της υφυπουργού Θ. Τζάκρη


Επίσκεψη στην Πέλλα, έπειτα από πρόσκληση της Υφυπουργού κ. Θ. Τζάκρη, κλιμακίου του ΟΣΕ με επικεφαλής τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού κ. Κ. Πετράκη και στελεχών της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ για ζητήματα αναβάθμισης του σιδηροδρομικού δικτύου του Νομού Πέλλας

Από το γραφείο της Υφυπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρας Τζάκρη ανακοινώνεται ότι τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στην Πέλλα κλιμακίου του ΟΣΕ, με επικεφαλής τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού κ. Κώστα Πετράκη, αποτελούμενο από τον Διευθυντή Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης κ. Γρηγόρη Σαμπατακάκη, την προϊσταμένη του τοπικού κλιμακίου κ. Σοφία Σταφυλίδου και την προϊσταμένη Βορείου Ελλάδος κ. Χρύσα Νομικού, καθώς επίσης και αντιπροσωπεία της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ αποτελούμενη από τον Διευθυντή Λειτουργίας & Τεχνικών Έργων ΒΙΠΕ κ. Γιώργο Κουταβά, τον Διευθυντή Έργου κ. Παναγή Κύρτση και τον Υπεύθυνο Τομέα Βορείου Ελλάδος κ. Μάνο Τσουρδαλάκη. 
Η επίσκεψη πραγματοποιείται έπειτα από πρόσκληση που απηύθυνε η κ. Τζάκρη, προκειμένου να εξεταστούν οι δυνατότητες αναβάθμισης του σιδηροδρομικού δικτύου του Νομού Πέλλας, αλλά και ο εκσυγχρονισμός των υφιστάμενων δικτύων.

Πιο αναλυτικά, στις 10:00 το πρωί της Δευτέρας θα πραγματοποιηθεί από κοινού επίσκεψη της κ. Τζάκρη και στελεχών του ΟΣΕ, με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων, στις εγκαταστάσεις του σιδηροδρομικού σταθμού Έδεσσας, όπου θα εξεταστεί το ζήτημα της αξιοποίησης του σταθμού.  

Στις 12:00 το μεσημέρι της Δευτέρας θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του σιδηροδρομικού σταθμού της Σκύδρας, όπου θα εξεταστεί επίσης το ζήτημα της αξιοποίησης του σταθμού. 

Στη 13:00 το μεσημέρι της Δευτέρας θα πραγματοποιηθεί από κοινού επίσκεψη της Υφυπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Θεοδώρας Τζάκρη, των στελεχών του ΟΣΕ και της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, αλλά και υπηρεσιακών παραγόντων, στην περιοχή όπου έχει χωροθετηθεί το Αγροτικό Επιχειρηματικό Πάρκο Πέλλας και συγκεκριμένα στην περιοχή της Πετριάς. Σκοπός της επίσκεψης είναι να εξεταστεί η δυνατότητα υλοποίησης της σύνδεσης του Αγροτικού Επιχειρηματικού Πάρκου με το σιδηροδρομικό δίκτυο, μέσω συνδετήριας οδού. 

Η σύνδεση αυτή είναι αναγκαία για την πραγματοποίηση συνδυασμένων μεταφορών και θα δώσει τη δυνατότητα διακίνησης νωπών και μεταποιημένων αγροτικών προϊόντων με χαμηλότερο μεταφορικό κόστος απευθείας από το Αγροτικό Επιχειρηματικό Πάρκο Πέλλας. 
Η σύνδεση αυτή θα αποτελέσει μάλιστα τον «πιλότο» για ένα ευρύτερο πρόγραμμα σιδηροδρομικής διασύνδεσης των βιομηχανικών πάρκων, περιοχών και μονάδων της Βόρειας Ελλάδας, το οποίο θα υλοποιηθεί με συστηματική συνεργασία του Υπουργείου Ανάπτυξης με τον ΟΣΕ και τους συναρμόδιους φορείς, όπως την ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ κ.α.
Τέλος, στις 14:00 το μεσημέρι της Δευτέρας θα παραχωρηθεί κοινή συνέντευξη τύπου της Υφυπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Θεοδώρας Τζάκρη και του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΣΕ κ. Κώστα Πετράκη, στο Πάρκο των Καταρρακτών, όπου θα δοθούν διευκρινίσεις για τα αποτελέσματα της επίσκεψης, ενώ θα παρουσιαστούν όλες οι τρέχουσες εξελίξεις και για το ζήτημα της ηλεκτροκίνησης της υφιστάμενης σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκης - Έδεσσας, που θα μειώσει σημαντικά τον χρόνο μετακίνησης μεταξύ των δύο αυτών προορισμών. 
Επιπλέον, για πρώτη φορά θα παρουσιαστούν όλες οι τρέχουσες εξελίξεις και οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί για την προαστιακή σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλονίκης - Έδεσσας μέσω Γιαννιτσών. 
Να σημειωθεί ότι τα κλιμάκια του ΟΣΕ και της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ θα έχουν το βράδυ της Κυριακής 2 Οκτωβρίου διαδοχικές συναντήσεις τόσο με τον δήμαρχο Έδεσσας κ. Δ. Γιάννου και την δήμαρχο Σκύδρας κ. Κ. Ιγνατιάδου, όσο και με υπηρεσιακούς παράγοντες, προκειμένου να εξεταστούν τα ζητήματα που έθεσε στο τραπέζι η Υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού. 

Πιο αναλυτικά το πρόγραμμα των επισκέψεων έχει ως εξής: 
ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
10:00 - Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του σιδηροδρομικού σταθμού Έδεσσας.
12:00 - Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του σιδηροδρομικού σταθμού Σκύδρας.
13:00  - Επίσκεψη στον χώρο του αγροτικού επιχειρηματικού πάρκου Πέλλας.
14:00 - Συνέντευξη τύπου στο Πάρκο των Καταρρακτών για τα αποτελέσματα της επίσκεψης και τις τρέχουσες εξελίξεις για την προαστιακή σύνδεση της Πέλλας.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

10 comments:

  1. ΣΗΦΑΚΗ έχασες την μπάλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ντόρκα-Γιάννης: 1-0. Και οι κάτοικοι της Πέλλας κουβαλάνε το νερό και τα αναψυκτικά στον αγώνα. Μπε, Μπε, Μπε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολυ ζορι εχετε οι Τζακρικοι με τον Σηφακη, φως φαναρι γιατι.
    Οτι εχει γινει για την προαστιακη συνδεση μεσω Γιαννιτσων ολοι ξερουν πως εχουν γινει, Σηφακης και δικτυο πολιτων για το σιδηροδρομο.Και η κοινη επιστολη Δημαρχων, Αντιπεριφερειαρχων και Επιμελητηριων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν δεν φέρουν υδροπλάνα στην μπελιτσα,δεν πιστεύω τίποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μεχρι χθες ο προαστιακος ηταν οι αυταπατες του Σηφακη και καποιων γραφικων, το τραινακι της Καρατζοβας, η σταση στο Μουσειο της Πελλας και αλλα!! τωρα τι εγινε και θα ενημερωθουμε για αυτο; ε, τι εγινε; μηπως το κραξιμο του κοσμου φερνει την Ντορκα στις "αυταπατες" προκειμενου να παει σπιτι της; αντε μπραβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΗΦΑΚΗ ΌΤΑΝ ΑΠΑΝΤΑΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΜΕΣΆΝΥΧΤΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΖΟΡΙ ΤΡΑΒΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΝΤΟΡΚΑ ΟΠΩΣ ΑΠΟΚΑΛΕΊΣ. ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΉ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΠΆΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΎΟ ΣΤΑ ΚΑΣΤΡΑ ΣΑΣ!!! ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΦΤΩΧΙΚΆ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΤΕ, ΤΡΈΝΑ ΘΑ ΟΝΕΙΡΕΥΌΜΑΣΤΕ? ΤΟΥΛΆΧΙΣΤΟΝ ΣΚΑΣΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι Ιταλοί λέει θα κάνουν γραμμή από το υδροδρόμιο στην Μπελίτσα έως το ισλαμοδρόμιο Γιαννιτσών για να εξυπηρετηθεί το hotspot.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΩΣΤΑ.
      Η ΝΤΟΡΚΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΡ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΟΣΕ ΛΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ.
      ΑΝ ΔΕ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΟΝΟΜΑ, ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΔΕ ΘΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΛΙΡΕΤΑ.
      Η ΝΤΟΡΚΑ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΠΡΟΒΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΤΟΣΕ ΦΟΡΕΣ ΒΟΛΕΥΤΗΣ, ΤΟΣΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΕΧΕΙ ΨΗΦΙΣΕΙ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ, ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΛΙΚΙ ΣΤΟ ΤΣΕΠΑΚΙ ΤΗΣ ΒΡΕΞΕΙ-ΧΙΟΝΙΣΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΟΝ ΤΡΟΠΟ;

      Διαγραφή
  8. ΣΗΦΑΚΗ ΘΕΕ..ΠΑΡΕ ΤΗΝ Π.Α.Ε.....ΑΛΜΩΠΟΣ...Η ΝΤΟΡΚΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΞΙ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΕΞΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πόσο μ@λ@κες μας περνά η κα Τζάκρη; Πριν από καιρό είχε βγάλει δελτίο ότι με παρεμβάσεις της θα περάσει το φυσικό αέριο, ενώ ήταν προγραμματισμένο εδώ και χρόνια. Όπως επίσης είναι προγραμματισμένο να ηλεκτροκινηθεί ο σιδηρόδρομος, να εξωραϊστούν οι σιδηροδρομικοί σταθμοί … και αυτή πήρε αγκαζέ τα στελέχη του ΟΣΕ για να μας τα παρουσιάσει ως έργο της.
    Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί βλάκες που τρώνε κουτοχορτο!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.