Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σ. Κοφτερός για τις δυσλειτουργίες του αποχετευτικού Αριδαίας: Η εικόνα σήμερα μόνο τραγική μπορεί να χαρακτηριστεί


Ας μιλήσουμε σοβαρά. Με καθυστέρηση τριών μηνών ξεκίνησε με ερασιτεχνικό τρόπο (από τον προσωπικό λογαριασμό του δημάρχου στο facebook) και κάτω από την πίεση που δημιούργησε η παρούσα κατάσταση, ενημέρωση των πολιτών από την δημοτική αρχή, (αν αυτό λέγεται ενημέρωση), για το αποχετευτικό και τις δυσλειτουργίες που καθημερινά παρουσιάζονται στην καθημερινότητα της πόλης.

Δεν θα περιγράψω την καθημερινή εικόνα γιατί αφ’ ενός θα πλατειάσω και αφ΄ετέρου είναι γνωστή ως ταλαιπωρία σε όλους, κατοίκους και επισκέπτες της πόλης. Όλοι συμφωνούμε ότι είναι το μεγαλύτερο έργο υποδομής που κατασκευάζεται τις τελευταίες δεκαετίες στην Αριδαία. Και το σημαντικότερο για την ομαλή μελλοντική λειτουργία και ανάπτυξη της. Ανάγκη δεκαετιών η κατασκευή σύγχρονου αποχετευτικού σε αντικατάσταση του υπάρχοντος που ξεκίνησε χωρίς σχεδιασμό, επεκτάθηκε άναρχα προσπαθώντας να καλύψει μόνο τις παρούσες κάθε στιγμή ανάγκες σε μια πόλη που απλωνόταν οικιστικά με ταχύτατους ανεξέλεγκτους ρυθμούς και λειτουργεί όπως λειτουργεί.

Η κατασκευή όμως του αποχετευτικού ανέδειξε και πλήθος άλλων προβλημάτων στις υποδομές της πόλης και στην ουσία αποκάλυψε την γύμνια της δημοτικής αρχής σε επίπεδο προγραμματισμού και ικανότητας έγκαιρης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης καθημερινών εκτάκτων βλαβών και προβλημάτων. Αναφέρομαι κυρίως στις βλάβες του δικτύου ύδρευσης και στην παντελή απουσία αποκατάστασης των δρόμων που σκάφτηκαν. 

Οι βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης απέδειξαν ότι η ΔΕΥΑ τόσα χρόνια αδράνησε και λειτούργησε εντελώς ερασιτεχνικά αφήνοντας ανοχύρωτη την πόλη, επαφιόμενη στο φιλότιμο, στον πατριωτισμό και στην εργατικότητα των υπαλλήλων της. Δεν υποχρεούται όμως το εργατοϋπαλληλικό δυναμικό να ασκήσει καθήκοντα των ανώτερων στελεχών και των διοικούντων. Αυτοί που κάθονται στις καρέκλες όφειλαν μετά από τόσα χρόνια, με προγραμματισμό και μεθοδικότητα, τουλάχιστον να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις να μην κόβεται το νερό σε όλη την πόλη εξ’ αιτίας μιας τοπικής βλάβης. Σαφώς και πρέπει να αναζητηθούν και να καταλογιστούν ευθύνες. 

Αναφορικά με την κατάσταση των δρόμων που εδώ και τρεις μήνες παραμένουν χωματόδρομοι αποκαλύπτει την υστέρηση των τεχνικών υπηρεσιών και των προϊσταμένων τους. 

Ο κ. Δήμαρχος δεν νομιμοποιείται να χρησιμοποιεί την δικαιολογία ότι δεν γνωρίζει λόγω ειδικότητας διότι το πρώτο πράγμα που έκανε με την ανάληψη των καθηκόντων του είναι η πρόσληψη δύο μηχανικών ειδικών συμβούλων. Άρα οφείλει να γνωρίζει. Να ενημερώνεται και να γνωρίζει. Επίσης μηχανικός είναι ο αρμόδιος για τις τεχνικές υπηρεσίες αντιδήμαρχος. 

Η εικόνα σήμερα μόνο τραγική μπορεί να χαρακτηριστεί. Τα νοικοκυριά αδυνατούν να προγραμματίσουν το καθημερινό τους πρόγραμμα, και οι επαγγελματίες καταστρέφονται λειτουργώντας σε καθεστώς παράνοιας. Δεν υπάρχει επίσημο χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης, χάθηκε ο Αύγουστος γιατί η κατασκευάστρια εταιρεία σταμάτησε λόγω αδειών του προσωπικού τις εργασίες και τώρα που ο καιρός αποτελεί τον αστάθμητο παράγοντα φαίνεται η δημοτική αρχή να ελπίζει στο τυχερό της άστρο. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος και σ΄αυτό την ευθύνη έχει αποκλειστικά η δημοτική αρχή.

Αδράνησε απελπιστικά, υστέρησε στον τομέα του προγραμματισμού και στρουθοκαμηλίζοντας δείχνει να μην αντιλαμβάνεται την σοβαρότητα της κατάστασης. Καταφεύγει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να μπαλώσει τρύπες ψελλίζοντας δικαιολογίες κυρίως για εσωτερική κατανάλωση υποσχόμενη καλύτερες μέρες.Μια ειλικρινής συγνώμη για την ταλαιπωρία των πολιτών και ο καταλογισμός ευθυνών θα ήταν απόδειξη θάρρους και αποφασιστικότητας από το δήμαρχο και θα λειτουργούσε εκτονωτικά και ανακουφιστικά.

Σταύρος Κοφτερός
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Σταύρο το έργο θα γίνει λειτουργικό μόνο αν κατασκευαστούν οι παροχές αποχέτευσης που είναι υποχρέωση του εργολάβου αλλλα δεν τις κατασκευάζει καθώς είναι μη συμφέρουσες οικονομικά και ο βιολογικός καθαρισμός που θέλει κανα πέντε χρονια για να δημοπρατηθεί - κατασκευαστεί και λειτουργήσει. Μέχρι τώτε τα ακάθαρτα θα συνεχίσουν να πηγαίνουν στο ποτάμι. Ως μηχανικοί της πόλης έχετε καθήκον να ελέγχετε την ποιότητα κατασκευής του έργου καθώς θα εξυπηρετεί τα παιδιά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.