VW
AGROexpert

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μετράει τις πληγές της η ΠΕ Πέλλας μετά από τη σφοδρή βροχόπτωση των προηγούμενων ημερών

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στις περιοχές που επλήγησαν και συντόνισε το έργο των επειγουσών ενεργειών για την ελαχιστοποίηση της επικινδυνότητας από τη φυσική καταστροφή.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του «Προχωράει άμεσα η πλήρης καταγραφή του μεγέθους της καταστροφής και των σημείων στα οποία χρειάζεται να παρέμβουμε άμεσα. Υπάρχει ένα πλάνο άμεσων δράσεων για την εξάλειψη της επικινδυνότητας (σωστικές εργασίες) και, στη συνέχεια, η δρομολόγηση των αναγκαίων έργων αποκατάστασης των βλαβών στις δημόσιες υποδομές. 

Η Περιφέρεια έχει κάνει πολύ καλή δουλειά στον τομέα αυτό, με την έκδοση Μνημονίων Ενεργειών, Πρότυπων εγγράφων και την ανάπτυξη μίας κουλτούρας άμεσης κινητοποίησης και συνεργασίας στην οποία ανταποκρίνονται όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς του τοπικού και περιφερειακού μηχανισμού πολιτικής προστασίας. 

Επομένως, τις προσεχείς ημέρες προχωρούν οι αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να αρθεί η επικινδυνότητα και να είμαστε σίγουροι για την ασφάλεια των κατοίκων και της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας. 
Με την ευκαιρία, αξίζει να τονίσουμε τη σημασία των μεγάλων έργων διαχείρισης των υδρολογικών πόρων της Πέλλας με τη τεχνητή λίμνη του Άγρα, την Τάφρο 66 και την αποξήρανση της λίμνης των Γιαννιτσών και διάνοιξη του Λουδία. Μπορεί να αναρωτηθεί κάποιος για το ποια θα ήταν η κατάσταση σήμερα αν δεν είχαν γίνει αυτά τα μεγαλόπνοα έργα των περασμένων δεκαετιών, τα οποία οφείλουμε να συντηρήσουμε και να αναβαθμίσουμε. 

Να θυμίσω εδώ ότι δύο από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα που υλοποιούνται αυτή τη στιγμή στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας είναι η αντιπλημμυρική θωράκιση της Αλμωπίας και η Αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου Πέλλας (Τάφρος Τσιναρλί), ενώ έχουν υλοποιηθεί σημαντικά έργα στην Άψαλο, Πολυκάρπη, Μεσσιανό, κ.ά. Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ. Καλαïτζίδη, ζητήσαμε τον καθαρισμό της Τάφρου 66 και του ποταμού Λουδία και καταφέραμε και εντάξαμε μέρος του καθαρισμού του Λουδία στην περιοχή της Κρύας Βρύσης με κόστος περίπου 1.000.000 ευρώ. 

Η πολιτική προστασία εξακολουθεί να αποτελεί σημαντική προτεραιότητα του Αναπτυξιακού μας Προγραμματισμού μαζί με τα υπόλοιπα μεγάλα έργα υποδομών που χρειάζεται η Πέλλα στο δρόμο για τη βιώσιμη ανάπτυξη.» Μία σύνοψη της εικόνα των βλαβών στις δημόσιες υποδομές παρουσιάζει το επόμενο απόσπασμα από Τεχνική Έκθεση της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Πέλλας: 

Δήμος Αλμωπίας 

• Τ.Κ Τσάκων - Στο 2ο χλμ. Επαρχιακής οδού Αριδαίας - Πολυκάρπης στη γέφυρα επί του χειμάρρου "Ασπροπόταμος - Μπέλιτσα" παρατηρήθηκαν ρηγματώσεις στο πεζοδρόμιο και στο ακρόβαθρο. Ανάντη και κατάντη της γέφυρας παρατηρήθηκε κατάρρευση των αναχωμάτων μετά από υποσκαφή. 
 • Τ.Κ Λουτρακίου - Στο 16ο χλμ. Επαρχιακής οδού Αψάλου - Λουτρακίου στη γέφυρα επί του χειμάρρου "Θερμοπόταμος - Τόπλιτσα" καταστράφηκε ολοσχερώς ο αναβαθμός ανάντη της γέφυρας. Στο 9ο χλμ. Επαρχιακής οδού Αριδαίας - Λουτρακίου στη γέφυρα επί του χειμάρρου "Μαυροπόταμος - Τσαρνάκα" το ύψος του πυθμένα έχει ανέλθει λόγω συσσώρευσης φερτών, με αποτέλεσμα το ελεύθερο ύψος κάτω από τη γέφυρα να είναι της τάξης του 1,5m. Στο σημείο αυτό να τονιστεί ότι κατάντη της γέφυρας και για μήκος της τάξης του 1,5χλμ έως τη συμβολή του χειμάρρου “Μαυροποτάμου” με το χείμαρρο "Ασπροπόταμο" παρατηρείται συσσώρευση φερτών με αποτέλεσμα την αλλοίωση της μηκοτομής του πυθμένα σε όλο το μήκος του χειμάρρου 
 • Τ.Κ Όρμας - Στο 14ο χλμ. Επαρχιακής οδού Αψάλου - Λουτρακίου στη γέφυρα επί του χειμάρρου "Ασπροπόταμος - Μπέλιτσα" παρατηρήθηκε ολοσχερής καταστροφής της κοιτόστρωσης της γέφυρας στο ένα φάτνωμα. Επιπλέον ανάντη της γέφυρας παρατηρήθηκε πτώση της "ποδιάς"- θεμελίου υφιστάμενων συρματοκιβωτίων • Τ.Κ Προμάχων - Στο 5ο χλμ. Επαρχιακής οδού Αριδαίας - Προμάχων στη γέφυρα επί του χειμάρρου "Μεγάλο Ρέμα - Σόσιτσα" παρατηρήθηκε ολοσχερής καταστροφής της κοιτόστρωσης της γέφυρας στο ένα φάτνωμα. 
 • Τ.Κ Σαρακηνών- Στο 2ο χλμ. Δημοτικής οδού Σαρακηνών - Κορυφής στο τεχνικό επί του χειμάρρου "Γριάς ρέμα" παρατηρήθηκε υπερχείλιση προκαλώντας φθορές στο οδόστρωμα και υποσκαφή των πτερυγότοιχων. 
• Δ.Κ Αριδαίας - Στο 2ο χλμ. Επαρχιακής οδού Αριδαίας - Έδεσσας στη γέφυρα επί του χειμάρρου " Ασπροπόταμος - Μπέλιτσα " το ύψος του πυθμένα έχει ανέλθει λόγω συσσώρευσης φερτών, με αποτέλεσμα το ελεύθερο ύψος κάτω από τη γέφυρα να είναι της τάξης του 1,5m. 

Δήμος Πέλλας 

• Δ.Ε Κύρρου - Παρατηρήθηκε περαιτέρω διάβρωση και ταπείνωση του πυθμένα του χειμάρρου "Γραμμόσκα" με αποτέλεσμα την εξ' ολοκλήρωση αποκάλυψη του ορθογωνικού αγωγού από σκυροδέμα του ΤΟΕΒ Μυλοτόπου κατάντη της γέφυρας πού είχε καταρρεύσει το 2015.Απαιτείται η μηκοτομική αποκαταστάση του χειμάρρου και αντικατάσταση της γέφυρας. 

Δήμος Σκύδρας 

 • Τ.Κ. Λιποχωρίου – Αστοχία αναχώματος πλησίον της γέφυρας.
Share on Google Plus

rindis
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…