VW
AGROexpert

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

«Επιμορφωτικό-Βιωματικό Εργαστήρι» στην Έδεσσα

Εγκαινιάζοντας τη νέα Θεατρική περίοδο 2016-2017, το Εδεσσαϊκό Θέατρο με στόχο την προσφορά γνώσης και τη διάχυση εμπειριών, διοργανώνει επιμορφωτικό-βιωματικό εργαστήρι με θέμα «ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ -status- ΘΕΑΤΡΟ ΣΩΜΑΤΟΣ».

Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Παρθεναγωγείου Έδεσσας (περιοχή Βαρόσι), αποτελείται από 4 θεματικές ενότητες και θα διεξαχθεί σε δύο τετράωρες συναντήσεις.

Απευθύνεται σε ενεργά μέλη θεατρικών ομάδων, σε όλους όσοι αγαπούν το θέατρο, θέλουν να γνωρίσουν από κοντά τη θεατρική πράξη, να επικοινωνήσουν, να δοκιμάσουν και να εκφραστούν μέσα από αυτήν ή ακόμα να αποκτήσουν τη γνώση κάποιων παραμέτρων που θα βοηθήσουν να αναπτύξουν κριτήρια αποκωδικοποίησης και αξιολόγησης της θεατρικής τέχνης. 

Στόχος του εργαστηρίου είναι να βοηθήσει την ομάδα, να αντιληφθεί και να εργαστεί πάνω στους δραματικούς άξονες ενός έργου, τα δεδομένα ενός ρόλου και να υποδείξει τρόπους που μπορούν να κάνουν μια ερμηνεία όσο το δυνατόν πιο δυναμική. 
Καλούνται να συμμετέχουν όλοι όσοι θα ήθελαν να ασχοληθούν με το Θέατρο όχι μόνο ως ενεργά μέλη μιας ομάδας αλλά και σε επίπεδο εν δυνάμει γνώσης και κατανόησης του αντικειμένου.

* Προτείνουμε ένδυση που να επιτρέπει την άνεση κινήσεων και απαραίτητα εφόδια, ένα ζεύγος λεπτές κάλτσες, μαντήλι για να καλύψετε τα μάτια σας και ένα παρεό για να ξαπλώσετε το σώμα σας.

Εισηγήτρια Εργαστηρίου : Χρύσα Αλεξάκη
Θεατροπαιδαγωγός-εμψυχώτρια-δασκάλα Θεατρ. αυτοσχεδιασμού

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ

Κυριακή 18 Σεπτέμβρη 2016  ώρες 17:00-21:00

Α΄ φάση: Θα δουλέψουμε κέντρο βάρους της κίνησης και της στάσης και κατόπιν ομαδικές ασκήσεις solarplex.
Β΄ φάση: Θα αναγνωρίσουμε την "τραμπάλα του status" και θα αυτοσχεδιάσουμε πάνω στην σχέση "αφέντης-υπηρέτης". 

Κυριακή 25 Σεπτέμβρη 2016  ώρες 17:00-21:00

Γ΄ φάση:  Θα χαλαρώσουμε το σώμα ,θα αναπνεύσουμε, θα συνδεθούμε με την ομάδα. 
Δ΄ φάση:  Θα δουλέψουμε την γνωριμία και την εξοικείωση με τις εκφραστικές δυνατότητες σε ατομικό και σε ομαδικό επίπεδο. Θα βιώσουμε ελεύθερους αυτοσχεδιασμούς με βαρύτητα στη σωματική έκφραση και σκοπό την απελευθέρωση των εκφραστικών μέσων, τη σκηνική επικοινωνία και την καλλιέργεια της φαντασίας.
Ολοκληρώνοντας τις φάσεις θα επιλέξουμε ένα θέμα, απ’ το οποίο με έρευνα και αυτοσχεδιασμούς αντλούμε κείμενα και σκηνοθετικές ιδέες. Θα δημιουργήσουμε μια ιστορία με χαρακτήρες που ξεπηδούν από μέσα μας, δουλεύοντας τόσο ως εν δυνάμει ηθοποιοί όσο κι ως σκηνοθέτες, εκμεταλλευόμενοι ταυτόχρονα όλα τα στοιχεία που συνθέτουν μια παράσταση.

Προκειμένου να συμβάλλετε στην καλύτερη οργάνωση αυτού του εγχειρήματος, παρακαλούμε να δηλώσετε τις συμμετοχές (δίνοντας ονόματα και αριθμό συμμετεχόντων) έως το Σάββατο 17 Σεπτέμβρη, στο mail :edessaikotheatro@gmail.com και στο τηλ. 6938363911


 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…