Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ένα διαφορετικό ΑΤΜ


Στο περίπτερο της Γενικής Γραμματείας Τεχνολογίας και Έρευνας, στην 81η ΔΕΘ "φιλοξενείται" και το Σύστημα Αυτοματοποιημένης και Πιστοποιημένης Κατάθεσης και Έκδοσης Εγγράφων. Πρόκειται για ένα καινοτόμο μηχάνημα, που αναπτύχθηκε από την εταιρεία Unixfor SA και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε δημόσιες υπηρεσίες ίσως σαν ένα ηλεκτρονικό ΚΕΠ, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η ώρα διεκπεραίωσης ενός αιτήματος, όπως εξήγησε η Κατερίνα Κοκολιού, ηλεκτρολόγος μηχανικός στην εταιρεία.

Αν και το μηχάνημα -το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ που ολοκληρώθηκε το 2013- δεν έχει μπει στην ελληνική αγορά, παρόμοιό του και πιο καινούργιο μοντέλο έχει πωληθεί στο εξωτερικό.

Ο χρήστης έχει δύο επιλογές είτε την κατάθεση δικαιολογητικών, είτε την έκδοση πιστοποιητικών. Στο πρώτο στάδιο, ο πολίτης ταυτοποιείται με την εισαγωγή κάρτας είτε με την πληκτρολόγηση στοιχείων (κωδικού), τόνισε η κ. Κοκολιού.

Τα στοιχεία του χρήστη συνδέονται ηλεκτρονικά με βάση δεδομένων, που κάνει και την πιστοποίησή του. Όταν ο χρήστης θέλει να κάνει κατάθεση, εισάγει το έγγραφο στην είσοδο του μηχανήματος για σάρωση. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, το σύστημα δημιουργεί εξώφυλλο και συρράπτει τις σελίδες ως τεύχος. Ακολούθως, οδηγούνται αυτόματα στο ασφαλές κιβώτιο φύλαξης. Ο πολίτης λαμβάνει μία απόδειξη πιστοποίησης συναλλαγής, ενώ ηλεκτρονικά αντίγραφα αποστέλλονται σε συγκεκριμένους παραλήπτες.

Όταν ο πολίτης θέλει να κάνει έκδοση πιστοποιητικών, αφού ταυτοποιηθεί, στην οθόνη του μηχανήματος εμφανίζονται όλα τα διαθέσιμα προς εκτύπωση πιστοποιητικά. Το σύστημα εκτυπώνει το πιστοποιητικό που ζήτησε ο πολίτης. Πριν την παράδοση, το σύστημα συρράπτει όλα τα πιστοποιητικά μαζί και, τέλος, ο πολίτης παραλαμβάνει τα πιστοποιητικά και η συναλλαγή καταγράφεται για λόγους ασφάλειας. 

ΑΜΠΕ
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.