Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ρέμος για Ατατούρκ: "Περήφανοι που στο χωριό μας γεννήθηκε ένας από τους μεγαλύτερους ηγέτες"


Με τα θερμότερα λόγια μίλησε ο Αντώνης Ρέμος για τον 'συγχωριανό' του και ηγέτη της Τουρκίας Κεμάλ Ατατούρκ. "Μην κοιτάτε 100 χρόνια πίσω" αναφέρει ο τραγουδιστής

Συνέντευξη στην τουρκική Hurriyet έδωσε ο Έλληνας τραγουδιστής Αντώνης Ρέμος, που βρέθηκε όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα Espresso, στην Αλικαρνασσό της Τουρκίας για μια Live εμφάνισή του εκεί, όπως κάθε χρόνο εδώ και πάνω από μια δεκαετία. Την πρώτη του συναυλία μάλιστα έδωσε στην Κωνσταντινούπολη, όταν δήμαρχος εκεί ήταν ο τωρινός πρόεδρος της χώρας Ρετσέτ Ταγίπ Ερντογάν.

"Όταν ήρθα στην Τουρκία ένιωσα σαν στο σπίτι μου" αναφέρει στη συνέντευξη ο 46χρονος τραγουδιστής που πίνει ουζάκι με τον δημοσιογράφος καθισμένος σε ένα τραπέζι μέσα στη θάλασσα. Ο Ρέμος μίλησε για τα χρόνια που έζησε στη Γερμανία, την καταγωγή της οικογένειάς του από το Αϊβαλί, αλλά και το χωριό από το οποίο κατάγεται τόσο ο ίδιος, όσο και ο Μουσταφά Κεμάλ, τον Λαγκαδά.

"Δεν είμαι μόνο συμπολίτης, αλλά και συγχωριανός του. Όπως ξέρετε, στη Θεσσαλονίκη υπάρχει το σπίτι όπου μεγάλωσε ο Ατατούρκ. Σε ένα χωριό έξω από την πόλη όμως, στο Λαγκαδά, γεννήθηκε. Από εκεί είναι η οικογένειά μου, Είμαστε περήφανοι που στο χωριό μας γεννήθηκε ένας από τους μεγαλύτερους ηγέτες του κόσμου".

Μάλιστα, ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε και στις πρωτοβουλίες Μπουτάρη σε ό, τι αφορά την οικία του Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη, με τον τραγουδιστή να σχολιάζει: "Ο δήμαρχος είναι επιχειρηματίας, βλέπει μπροστά και αγαπά πραγματικά την πόλη του. Και καταλαβαίνει ότι το μνημείο αυτό δεν είναι σημαντικό μόνο για τους Τούρκους, αλλά και για εμάς".

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, αναφερόμενος στην ανταλλαγή πληθυσμών μετά τον μικρασιατικό πόλεμο, σημείωσε: "Μην κοιτάτε τι έγινε πριν από 100 χρόνια. Αν εστιάσεις εκεί, θα πρέπει να εστιάσεις και στα 400 χρόνια πίσω και δεν τελειώνει ποτέ αυτό. Πρέπει να δούμε το σήμερα" τονίζει και συμπληρώνει: "Οι Έλληνες ανακάλυψαν τη δημοκρατία σ' αυτόν τον τόπο που απολαμβάνουμε καθημερινά. Όμως σήμερα, μόνο η Ελλάδα δεν έχει δημοκρατία".

Ο Αντώνης Ρέμος πήρε θέση για τα όσα γράφονται από το πρωί για τη συνέντευξή του σε τουρκικά ΜΜΕ και τονίζει πως πρόκειται για λάθος μετάφραση ή για λανθασμένο τρόπο παρουσίασης των λεγομένων του.

Αναλυτικά όσα έγραψε ο Ρέμος στη σελίδα του στο facebook:
«Πριν από λίγο καιρό βρέθηκα στην Τουρκία και συγκεκριμένα στο Bodrum καλεσμένος μιας μεγάλης εταιρία για να δώσω δύο συναυλίες εκεί. Τα ΜΜΕ έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και έδωσα κάποιες συνεντεύξεις. Διαβάζω σήμερα την ερμηνεία και την παρουσίαση μιας εκ των συνεντεύξεων μου. Μένω έκπληκτος με αυτά που διαβάζω και πιστεύω ότι ή έχει γίνει λάθος μετάφραση από τα Τούρκικα στα Ελληνικά, ή τα τούρκικα μέσα παρουσίασαν με λανθασμένο τρόπο τα λεγόμενά μου. 

Περήφανος είμαι μόνο για την καταγωγή μου που είμαι Έλληνας. Από εκεί και πέρα, έξω από τα πολιτικά παιχνίδια και τις ιστορικές αντιπαλότητες των δύο λαών, οι απλοί άνθρωποι και οι Έλληνες και οι Τούρκοι πραγματικά δεν έχουν να χωρίσουν πια τίποτα. Υπάρχει μεγάλη εκτίμηση και αγάπη των απλών ανθρώπων και από τις δύο πλευρές και είμαι σίγουρος γι’ αυτό. Όσον αφορά στο θέμα των δηλώσεών μου για τον Κεμάλ, η αλήθεια είναι ότι είπα, πως είμαι περήφανος που κατάγομαι από την Θεσσαλονίκη και στην ίδια συζήτηση αναφέρθηκε η καταγωγή του Κεμάλ από την Θεσσαλονίκη και προφανώς τοποθετήθηκαν όλα μαζί. Κλείνοντας δεν έχω διάθεση να απολογηθώ σε κανέναν, από εκεί και πέρα ο καθένας είναι ελεύθερος να βγάλει τα συμπεράσματά του. Σας ευχαριστώ όλους. Καλημέρα». 
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.