VW
AGROexpert

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σε θερμό κλίμα η συνάντηση Δημάρχου Αλμωπίας με τους Προέδρους της Ανατολικής Αλμωπίας

Συνάντηση με τους Προέδρους της Δ.Ε. Εξαπλατάνου πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος το βράδυ της Πέμπτης στο Δημοτικό Κατάστημα του Εξαπλατάνου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος κ. Στέφανος Αβραμίκας, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Τόλης Ουργαντζόγλου, οι Πρόεδροι Εξαπλατάνου κ. Νίκος Χατζηανδρέου, Νότιας Φώτης Λαζαρίδης, Μηλιάς κ. Γιάννης Καρφιτσόπουλος, Θηριόπετρας κ. Γιάννης Ουργαντζόγλου, Χρυσής κ. Δημήτρης Ιασωνίδης, Θεοδωρακείου κ. Δημήτρης Σουγάρης, Νερομύλου κ. Τάσος Μαλλιαρός, Φούστανης κ. Λάζαρος Γαραντίδης, Ίδας κ. Γιάννης Βένου, Φιλώτειας κ. Μαρία Δημητρίου, Κωνσταντίας κ. Αντώνης Κωνσταντινίδης, Περίκλειας-Λαγκαδιάς κ. Χρυσούλα Σούση.

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος προκάλεσε την συγκεκριμένη σύσκεψη με στόχο να καταγράψει τα ζητήματα που υπάρχουν στα χωριά και να αποκτήσει μία πιο σφαιρική εικόνα. Άλλωστε, το προηγούμενο διάστημα επισκέφθηκε σχεδόν όλες τις Τοπικές Κοινότητες της Ανατολικής Αλμωπίας και ήδη έχουν λυθεί σημαντικά προβλήματα που ταλάνιζαν για αρκετά χρόνια τους πολίτες.

Στο τραπέζι του διαλόγου με τους Προέδρους συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στις αθλητικές εγκαταστάσεις (ιδιαίτερα στα χωριά που έχουν εν ενεργεία ομάδες) και τα δημοτικά κτίρια σε Τοπικές Κοινότητες που υπάρχουν φθορές, κατόπιν υπόδειξης των Τοπικών Συμβουλίων. Παράλληλα, ο Δήμαρχος έκανε γνωστό ότι σύντομα θα δημοπρατηθεί εργολαβία που θα περιλαμβάνει συνολικά τα χωριά της Ανατολικής Αλμωπίας, με την οποία θα μπορούν να λυθούν κάποια μικροπροβλήματα και θα συντηρηθούν αθλητικές εγκαταστάσεις και δημοτικά κτίρια, αναφέροντας ενδεικτικά την περίπτωση της Φούστανης όπου χρειάζεται ενίσχυση ο φωτισμός στο κέντρο του χωριού, ένα αίτημα πολλών χρόνων. Ένα ακόμα ζήτημα στο οποίο θα υπάρξει ετοιμότητα είναι η ολοκλήρωση της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στο Δημοτικό Σχολείο Εξαπλατάνου, ένα αίτημα πολλών χρόνων που γίνεται πράξη. Επίσης, οι μαθητές της Περίκλειας θα μεταφερθούν από τις προκατασκευασμένες αίθουσες σε έναν υγιή χώρο.

Από την πλευρά τους οι Πρόεδροι εξέφρασαν τον προβληματισμό τους σχετικά με τη λειτουργία των Αγροτικών Ιατρείων. Ιδιαίτερα στη Φούστανη που εξυπηρετεί και τα γύρω χωριά υπάρχει σοβαρό ζήτημα. Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε να μεταφέρει το παραπάνω ζήτημα στους αρμόδιους φορείς και να πιέσει για την εξεύρεση λύσης. Παράλληλα, οι Πρόεδροι ζήτησαν να υπάρχει πιο συστηματική και ουσιαστική παρουσία από τους Γραμματείς στις Κοινότητες, ώστε να εξυπηρετείται καλύτερα ο κόσμος. Τέλος, έγινε εκτενής αναφορά στα αγροτικά ζητήματα, με τους περισσότερους Προέδρους να συμφωνούν ότι θα πρέπει να μπει μια τάξη και να είναι όλοι οι πολίτες εντάξει στις υποχρεώσεις τους απέναντι στον Δήμο, ώστε και ο Δήμος με τη σειρά του να ανταποκρίνεται στα αιτήματα των αγροτών καθώς πρόκειται για μια ανταποδοτική υπηρεσία. Ο Δήμαρχος τόνισε ότι θα προχωρήσει άμεσα σε προγραμματισμό σε συνεργασία με τους Προέδρους, ώστε για την επόμενη αρδευτική περίοδο να υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη ετοιμότητα και σημείωσε πως η προσπάθεια που έγινε μέχρι σήμερα σε αυτόν τον τομέα ήταν μεγάλη.

Αμέσως μετά ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος παρέθεσε γεύμα στους Προέδρους μέσα σε ένα ιδιαίτερα θερμό κλίμα, επιλέγοντας το πανέμορφο Αετοχώρι και στέλνοντας το μήνυμα ότι όλα τα χωριά μας έχουν ίση αντιμετώπιση από την σημερινή Δημοτική Αρχή ανεξάρτητα από τον αριθμό των κατοίκων ή άλλους λόγους μικροπολιτικής.

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος έκανε την εξής δήλωση:

«Είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή που οι Πρόεδροι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μου και είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε όλοι μαζί και να συζητήσουμε ουσιαστικά ζητήματα που αφορούν τις τοπικές κοινωνίες. Κατέγραψα για άλλη μια φορά όλους τους προβληματισμούς και σύντομα θα φανούν τα αποτελέσματα. Άλλωστε εμείς βρισκόμαστε καθημερινά στα χωριά μας και δίνουμε λύση και χαίρομαι που το αναγνωρίζουν και οι ίδιοι οι Πρόεδροι αλλά και οι συμπολίτες μας. Για την δική μας Δημοτική Αρχή όλα τα χωριά αξίζουν την ίδια μεταχείριση. Στην προσπάθεια που κάνουμε δεν περισσεύει κανείς. Με συνεργασία και δουλειά θα καταφέρουμε ακόμα περισσότερα. Ειδικά σε κάποιες περιπτώσεις χωριών που ήταν παραμελημένα, έχω αναλάβει προσωπικά μαζί με τους πολύτιμους συνεργάτες μου να παρέμβουμε και να λύσουμε προβλήματα. Ήδη ο πρώτος κύκλος για το κλείσιμο λακκουβών έχει ολοκληρωθεί και τα αποτελέσματα είναι εμφανή σε χωριά που θύμιζαν για χρόνια βομβαρδισμένο τοπίο. Επίσης, βρίσκεται σε εξέλιξη και ολοκληρώνεται η συντήρηση και χρωματισμός των σχολείων, ώστε τα παιδιά μας να απολαμβάνουν τις υποδομές που αξίζουν. Όταν οι άλλοι μένουν στα λόγια, εμείς μαζί με τους Προέδρους προχωράμε στην πράξη! Αυτό που διαπίστωσα για άλλη μια φορά σε αυτή τη συνάντηση, είναι πως η διάθεση όλων μας για προσφορά στον τόπο είναι ανεξάντλητη και αποτελεί την μεγαλύτερη κινητήριο δύναμη. Συνεχίζουμε όλοι μαζί για την Αλμωπία της Καρδιάς μας!».

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Share on Google Plus

rindis
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…