Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ξεκινά τη Δευτέρα παραλαβή τεύτλων στο εργοστάσιο της ΕΒΖ στο Πλατύ Ημαθίας


Από τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η παραλαβή και επεξεργασία τεύτλων για τη λειτουργία του εργοστασίου Πλατέος της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ).
Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της εταιρείας, κ. Χρήστο Ρώσιου, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από τη συγκεκριμένη μονάδα στην Ημαθία, όπου ξεκίνησε η φετινή καμπάνια παραγωγής.

Η λειτουργία του δεύτερου εργοστασίου της εταιρείας, στην Ορεστιάδα, αναμένεται να ξεκινήσει στις 5 Οκτωβρίου.

Ερωτηθείς αν ισχύουν πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες αναμένεται εντός του τρέχοντος μηνός η προκήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού για την πώληση των εργοστασίων της εταιρείας στη Σερβία, ο κ. Ρώσσιος κράτησε αποστάσεις, επισημαίνοντας ότι “με την ολοκλήρωση των διαδικασιών θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός. Δεν μπορώ να κάνω καμία εκτίμηση για το χρόνο”.

Σειρά ερωτημάτων τόσο για την πώληση των εργοστασίων της εταιρείας στη Σερβία, όσο και για θέματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία των μονάδων φέτος, αλλά και τη μη τέλεση του καθιερωμένου αγιασμού “έστω και στο προαύλιο”, θέτει από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων, Χριστόδουλος Βαρκάκης.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Βαρκάκης επισήμανε ότι φέτος τα εργοστάσια της ΕΒΖ στη Σερβία θα πραγματοποιήσουν ρεκόρ παραγωγής, που υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει τους 135.000 τόνους, με τα κέρδη να εκτιμώνται σε ποσό άνω των 11 εκατ. ευρώ.

Κατά τον κ.Βαρκάκη, σε ό,τι αφορά τα εργοστάσια της Σερβίας, πρέπει να γίνει σαφές αν “η κυβέρνηση εξακολουθεί να έχει δρομολογημένη την πώληση, αν έχουν γίνει οι απαραίτητες προσαρμογές, ώστε το τίμημα να είναι ανάλογο της εξαιρετικής πορείας που παρουσιάζουν”;

Σε κάθε περίπτωση, εξέφρασε εκ νέου την απορία του για την πώληση των εργοστασίων της εταιρείας στη Σερβία, τονίζοντας χαρακτηριστικά “δεν μπορώ να καταλάβω την εμμονή κάποιων για την πώληση του πιο υγιούς κομματιού της ΕΒΖ”.

Αναφορικά με την έναρξη της φετινής καμπάνιας της εταιρείας, ο κ. Βαρκάκης επισήμανε ότι έχει γίνει υποτυπώδης συντήρηση στα εργοστάσια, και πρόσθεσε “ιδίως σε αυτό της Ορεστιάδας ο βαθμός συντήρησης δεν ξεπερνά το 30%”. Μεταξύ άλλων, ο ίδιος εξέφρασε τη δυσφορία των εργαζομένων της ΕΒΖ για την απαγόρευση εκ μέρους της διοίκησης της εταιρείας, του καθιερωμένου αγιασμού στους χώρους των εργοστασίων.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των τευτλοκαλλιεργητών Κεντρικής Μακεδονίας, Παύλος Μπογιαννίδης, επανέλαβε ότι οι 4.000 παραγωγοί τεύτλων έσπειραν φέτος περί τα 55.000 στρέμματα, με την παραγωγή να εκτιμάται στους 60.000 τόνους. Επανέλαβε ότι "το μόνο εύκολο είναι να επιτευχθεί ο στόχος των 100.000 στρεμμάτων του χρόνου, αρκεί μας πληρώνουν στην ώρα μας”.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.