Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Europa League: Νίκη Ολυμπιακού, ήττα Παναθηναϊκού και ισοπαλία για ΠΑΟΚ


ΓΙΟΥΝΓΚ ΜΠΟΙΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-1
Τον σεβασμό στην Γιουνγκ Μπόις επέβαλε ο Καμπιάσο. Ο πολύπειρος Αργεντινός με γκολ στο 42’, έδωσε τη νίκη (1-0) στον κακό Ολυμπιακό στην έδρα της Γιουνγκ Μπόις για την 1η αγωνιστική του Europa League. 

Όταν… μιλάει η εμπειρία! Ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού στο ματς, Εστέμπαν Καμπιάσο, βρέθηκε την κατάλληλη στιγμή (42’) στο κατάλληλο σημείο και με ωραία προβολή, έστειλε για μία και μοναδική φορά τη μπάλα στα δίχτυα της Γιουνγκ Μπόις, χαρίζοντας τη νίκη στους «ερυθρολεύκους» για την πρώτη αγωνιστική του Europa League. Εξαιρετικό ντεμπούτο για Λεάλι, που κράτησε όποτε χρειάστηκε τους Πειραιώτες. 

Γιουνγκ Μπόις (Άντι Χάτερ): Εμβογκό - Σούτερ, Ροσέ, Φον Μπέργκερ, Λέτσιακς- Μπερτόνε, Ζακάρια, Ραβέ (86’ Ντουά), Σουλεϊμάνι – Φρέι (78’ Σικ), Κούμπο. 

Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ντε λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο, Ελιουνούσι (90’+3’ Ρομαό), Μάριν (63’ Αντρέ Μάρτινς), Σεμπά, Ιντέγε (82’ Καρντόσο). 

Διαιτητής: Σέρχι Μπόικο (Ουκρανία) 
Γήπεδο: «Stade de Suisse» 

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής 
Γιουνγκ Μπόις-Ολυμπιακός 0-1 
(42’ Καμπιάσο) 

ΑΠΟΕΛ-Αστάνα 2-1 
(75’ Βινίσιους, 87’ Ντε Καμάργκο / 45’+1’ Μακσίμοβιτς) 

Η βαθμολογία 
1. ΑΠΟΕΛ 3 (2-1) 
2. Ολυμπιακός 3 (1-0) 
3. Αστάνα (1-2) 
4. Γιουνγκ Μπόις (0-1) 

Η επόμενη (2η) αγωνιστική 29/09 
Αστάνα-Γιουνγκ Μπόις (18:00) 
Ολυμπιακός-ΑΠΟΕΛ (22:05) 


ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΑΓΙΑΞ 1-2
Τα τραγικά λάθη των Ιβανόφ-Μέστο «κρέμασαν» τον Παναθηναϊκό, ο οποίος «χάθηκε» από την Λεωφόρο, έπεσε θύμα ανατροπής από τον Άγιαξ (2-1) και τιμωρήθηκε σκληρά στην ευρωπαϊκή του επιστροφή.
Εφιαλτικά κύλησε το ευρωπαϊκό comeback του Παναθηναϊκού. 

Η ελληνική ομάδα πλήρωσε τα τραγικά λάθη των παικτών της -και την εν γένει καθίζηση μετά το 25'- και έπεσε θύμα του Άγιαξ, ο οποίος στην πρεμιέρα των ομίλων έκανε μεγάλη ανατροπή, φεύγοντας με το διπλό από την Λεωφόρο, 2-1. 

Ο Μπεργκ άνοιξε το σκορ στο πρώτο πεντάλεπτο, αλλά η συνέχεια ήταν καταστροφική. Ο Ιβανόφ... σέρβιρε την ισοφάριση στον Τραορέ (φέρει ευθύνη και ο Στιλ που βέβαια στη συνέχεια προσπάθησε να κρατήσει όρθιους τους γηπεδούχους), ενώ ο εξίσου τραγικός Μέστο έκανε «δώρο» πέναλτι, όπου ο Ρίντεβελντ με το ριμπάουντ (αν και μπήκε νωρίτερα του επιτρεπτού στην περιοχή) υπέγραψε τη νίκη του Αίαντα. 

Χωρίς ιδέες στο παιχνίδι του το τριφύλλι, ουσιαστικά απείλησε σε 1-2 περιπτώσεις σε όλο το δεύτερο μέρος, ολοκληρώνοντας το ματς με εννιά παίκτες, ενώ οι Ολλανδοί με δέκα. Ο Βούλγαρος κεντρικός αμυντικός... επιβεβαίωσε την κακή του βραδιά και αποβλήθηκε στο 68', με τον Γουακάσο (που πάλεψε πολύ μαζί με τον Χουλτ) στις καθυστερήσεις να «πληρώνει» τα νεύρα του και να αντικρίζει εξίσου κόκκινη. Κακός και ο Λεντέσμα, πιθανώς επηρεασμένος από την γαστρεντερίτιδα που τον ταλαιπώρησε. 

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μολέδο, Ιβανόφ, Κουτρουμπής (68' Βιγιαφάνιες), Χουλτ, Μέστο, Ζέκα, Γουακάσο, Λουντ (73' Σάμπα), Μπεργκ, Λεντέσμα (65' Λέτο) 

Άγιαξ: Ονανά, Βέλτμαν, Ρίντεβελντ, Σάντσες, Τραορέ (73' Ντόλμπεργκ), Κλάασεν (89' Σόνε), Γιούνες (86' Σινγκράβεν), Ζίεχ, Βίργκεβερ, Γκούντελ, Ντάικς.

Η βαθμολογία 
Άγιαξ 3 (2-1)
Θέλτα 1 (1-1)
Σταντάρ Λιέγης 1 (1-1)
Παναθηναϊκός 0 (1-2)

Η επόμενη (2η) αγωνιστική (29/9) 
Άγιαξ-Σταντάρ Λιέγης (20:00) 
Θέλτα-Παναθηναϊκός (20:00) 


ΠΑΟΚ - ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ 0-0
Σε ένα ματς που δεν του βγήκε επιθετικά, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να σταθεί όρθιος (0-0) κόντρα στην ανώτερη ποιοτικά Φιορεντίνα, παίρνοντας τον πολύτιμο βαθμό. Σπουδαία ευκαιρία ο Ροντρίγκες στο 85’. 

Η Τούμπα πάντα άγχωνε τον ΠΑΟΚ, ειδικότερα κόντρα σε ποιοτικότερους αντιπάλους στους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Ωστόσο, η φετινή ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς φαίνεται σε κάθε αγώνα της ότι έχει φτιαχτεί σε σωστές βάσεις. 

Απόδειξη και το ματς κόντρα στη Φιορεντίνα, που οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να απειλήσουν τους «βιόλα», πέραν μίας φάσης στο 85’ με τον Ροντρίγκες, βρέθηκαν υπό πίεση αρκετές στιγμές, ωστόσο κράτησαν το υπερπολύτιμο 0-0 κόντρα στην ποιοτικότερη ομάδα του ομίλου τους.

Η ομάδα του Πάουλο Σόουζα χωρίς να πατήσει το… γκάζι, επέβαλε το δικό της ρυθμό, έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες με τον Μπουμπακάρ (26’ και 52’), ωστόσο ο Γλύκος (καλύτερος παίκτης του ΠΑΟΚ) δήλωσε «παρών» όποτε τον χρειάστηκαν οι γηπεδούχοι και ο ΠΑΟΚ που μετά το 60’ άλλαξε το σχηματισμό σε 3-5-2, δηλώνει ικανοποιημένος από την ισοπαλία. 

Πόσω μάλλον, όταν στο άλλο ματς του ομίλου, ανάμεσα στην Καραμπάκ και τη Λίμπερετς διαμορφώθηκε επίσης ισόπαλο αποτέλεσμα (2-2) και έτσι ο «Δικέφαλος» έχει την ικανότητα στη συνέχεια του ομίλου να εξασφαλίσει τουλάχιστον τη δεύτερη θέση της πρόκρισης. 

ΠΑΟΚ: Γλύκος - Μάτος, Βαρέλα, Τζαβέλλας, Λέοβατς – Κάνιας – Πέλκας (57’ Σάκχοφ), Τσίμιροτ – Ροντρίγκες, Κάμπος (57’ Κρέσπο), Αθανασιάδης (79’ Τιάμ)

Φιορεντίνα: Ταταρουσάνου – Τόμοβιτς, Ροντρίγκες, Αστόρι – Μπαντέλι, Σαλσέδο (74' Μπερναρντέσκι), Ολιβέρα – Μπόρχα Βαλέρο, Ίλιτσιτς (62’ Σάντσες), Μπαμπακάρ (77' Τέγιο), Κάλινιτς

Η βαθμολογία 
Φιορεντίνα 1 (0-0)
ΠΑΟΚ 1 (0-0)
Κάραμπαχ 1 (2-2)
Σλόβαν Λίμπερετς 1 (2-2)

Η επόμενη (2η) αγωνιστική (29/9) 
Σλόβαν Λίμπερετς - ΠΑΟΚ (20:00) 
Φιορεντίνα - Κάραμπαχ (20:00) 

Δείτε όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς στο Europa League:


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.