Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

27 Οκτωβρίου η πιθανότερη ημερομηνία προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης


Για τις 27 ή 28 του τρέχοντος μήνα αναμένεται να δοθεί οικονομική ανάσα σε χιλιάδες αγρότες με προκαταβολές της βασικής ενίσχυσης, όπως δήλωσε πρόσφατα στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη ο Αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, κ. Γιώργος Αποστολάκης.
Συγκεκριμένα όπως είπε ο κ. Αποστολάκης τέλη Οκτωβρίου θα πιστωθεί το 70% της βασικής ενίσχυσης του 2017, και περί τα μέσα Δεκεμβρίου μέχρι τέλος του 2016 το υπόλοιπο της βασικής, δηλαδή το 30% και το “πρασίνισμα”. Πρόκειται για πληρωμές που συνολικά θα φτάσουν στα 2 δισ. ευρώ.

Επίσης, σύντομα αναμένεται να ολοκληρωθούν εκκρεμότητες πληρωμών όλων των καθεστώτων ενιαίας ενίσχυσης έτους 2015, δηλαδή βασικής ενίσχυσης και πράσινης ενίσχυσης, καθώς και των γεωργών νεαρής ηλικίας, και όλων των συνδεδεμένων καθεστώτων.

Μέχρι τις 15/10 θα έχουν ολοκληρωθεί οι πληρωμές των αιτημάτων που θα έχουν υποβληθεί για τα προγράμματα εργασίας των Ελαιουργικών Φορέων (ΟΕΦ), καθώς και για τα Επιχειρησιακά Προγράμματα Οργανώσεων Παραγωγών Οπωροκηπευτικών, τα προγράμματα Προώθησης γεωργικών προϊόντων & οίνων και τα προγράμματα Μελισσοκομίας.

Πιστώνεται και η εξισωτική

Επίσης μέχρι τα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας θα πληρωθούν όλες οι εκκρεμότητες που αφορούν την εξισωτική του 2013 και του 2014, για τους κτηνοτρόφους και μέσα Νοεμβρίου το 60% της εξισωτικής του 2016 και του 2015.

Όσον αφορά τη φόρμα 6 και τις ενισχύσεις των νέων αγροτών ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ τόνισε ότι γίνονται προσπάθειες σε ανώτερο επίπεδο της Ε.Ε να αλλάξει το καθεστώς που δηλώθηκε το 2014 καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν δέχεται αλλαγές ενώ χαρακτήρισε δίκαιο το αίτημα.

Στα γεωργοπεριβαλλοντικά, έως τέλος του έτους αναμένεται να έχουν κλείσει οι εκκρεμότητες για τα προγράμματα Βιολογικής Κτηνοτροφίας.

Νέα προγράμματα ανακοινώνονται στις 21 Οκτωβρίου

Σε ότι αφορά στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, ανέφερε ότι είναι ύψους 4,7 δισ. ευρώ κοινοτικής συμμετοχής, που μαζί με την εθνική και την ιδιωτική συμμετοχή, θα κινητοποιήσει συνολικούς πόρους της τάξης των 6 δισ. ευρώ.

Μάλιστα, στο πλαίσιο της αντίληψής για αποκέντρωση και ενίσχυση της Αυτοδιοίκησης, εκχωρείται η διαχείριση του 37% των πόρων του νέου ΠΑΑ στις Περιφέρειες, κάτι για το οποίο θα μιλήσει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου κατά την επίσκεψή του στην Κρήτη στις 21 Οκτωβρίου. 
paseges.gr
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.