Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΟΑΕΕ: 296 χιλιάδες ασφαλισμένοι δεν πληρώνουν τις εισφορές τους


Σε απάντηση της επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή Ηρακλείου κ. Βασιλείου Κεγκέρογλου, ο Υφυπουργός Εργασίας Α. Πετρόπουλος δήλωσε ότι το σχέδιο για τον μηχανισμό που θα εξετάζει τις δυνατότητες των οφειλετών για αποπληρωμή των χρεών τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία είναι ακόμη σε επεξεργασία. Οι οφειλές είναι πολύ μεγάλες με 296.000 ασφαλισμένους του Ο.Α.Ε.Ε. να μην πληρώνουν εισφορές και 404.000 να τακτοποιούν τις οφειλές τους και ένας μεγάλος αριθμός έχει απενταχθεί πλήρως σταματώντας τις δραστηριότητές του.
Από 01-01-2017 το «πάγωμα» των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ θα ισχύσει κανονικά.
Για τον μηχανισμό ρύθμισης οφειλών ανέφερε ότι το σύστημα θα επεξεργάζεται το προφίλ του οφειλέτη ώστε αυτός να μην στραγγαλίζεται και ένας ολόκληρος μηχανισμός υπαλλήλων και δικηγόρων να μην κυνηγούν το ανείσπρακτο ποσό με οριζόντιο τρόπο.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

8 comments:

  1. Γιατί δεν το κάνετε μηνιαίο ρε μπούφοι να το πληρώνουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και ακόμη τόσοι θα γίνουν.. Ο κόσμος δεν εισπράττει... Συνεπώς δεν μπορεί να πληρώσει τις υποχρεώσεις του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτή δεν είναι ασφάλεια είναι καταδίκη είναι δυνατόν να πληρώνουμε 940€ το δίμηνο που θα τα βρούμε όπλα δε πουλάμε μεροκάματο προσπαθούμε να βγάλουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η λύση ειναι απλή. Όποιος δεν μπορείνα πληρώσει ασφάλεια και φόρους να κλείνει αμέσως. Έτσι ίσως μείνει υγειής χώρος στους υπόλοιπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. η ελλάδα εδω και χρόνια ουσιαστικά έχει κομουνιστικό καθεστώς.Είναι η μόνη χώρα που πρώτα προστατευει το δημόσιο και μετα την αγορά.Και δημόσιο δε εννοουμε τις κλασικες υπηρεσίες.Τόσα χρόνια δημοσιο ηταν: φορέας κινηματογράφου, φορέας προστασίας καρετα καρετα καρετα ,φορεας προστασιας 2,συνδεσμος του τιποτε, ενωση του πουθενα και πάει λεγοντας.Αόρατες υπηρεσίες με δημόσιους υπάλληλους.Αυτο το δημόσιο μας χαντακωσε.ΔΕΗ ! 4ΧΙΛΙΆΔΕς μισθός και 100χιλιαδες εφαπαξ! Τι λε ρε μαγκα? κοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ρε μπουφο και να μη μπορει να πληρωσει αυτος φετος σε λιγο καιρο δε θα μπορει ο επομενος και μετα και εσυ.τοσες επιχειρησεις εχουν κλεισει ειδες να βελτιωνεται τπτ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην αρχή της κρίσης το 2008 στη χώρα λειτουργούσαν 680.000 επιχειρήσεις λιανικής. Στα χρόνια που ακολούθησαν ως σήμερα έκλεισαν περίπου 250.000. Έμειναν 430.000. Αριθμός και πάλι υπερβολικός για μια αγορά που μπορεί να συντηρήσει 250.000 σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα. Κατάλαβες μπούφο γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν κάποιοι; Το να κλείσουν μπορει να φαίνεται προσκερα σκληρό αλλα μακροπροθεσμα οδηγει σε καλύτετες μερες για ολους.

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.