Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

3η ανάβαση Καϊμακτσαλάν 2016 (φωτο)


Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία ο αγώνας 3η Ποδηλατική Ανάβαση – Η Μάχη του Καϊμακτσαλάν από τους Καταρράκτες της Έδεσσας μέχρι την κορυφή του όρους Βόρας. Στον κορυφαίο για το είδος του αγώνα συμμετείχαν 90 αθλητές από όλη την Ελλάδα με στόχο την κατάκτηση της κορυφής. 

Ο αγώνας αφιερώθηκε στην μνήμη των στρατιωτών που έχασαν την ζωή τους πριν 100 χρόνια στην μεγαλύτερη μάχη τέτοιου μεγέθους που έγινε ποτέ σε τόσο υψηλό υψόμετρο. Όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε … οι στρατιώτες έδωσαν το αίμα τους, εμείς θα δώσουμε τον ιδρώτα μας! Η διαδρομή περιελάμβανε μια εξαιρετικά επίπονη ανάβαση από την Έδεσσα προς τους Λύκους, την Κερασιά και από εκεί στο ΧΚ Βόρας-Καϊμακτσαλάν. Με θέα τον Όλυμπο και το Βέρμιο οι πρώτοι ποδηλάτες έφτασαν σε 1 ώρα και 43 λεπτά με μέσο όρο ταχύτητας τα 20χλμ/ώρα.
Οι οργανωτές φρόντισαν για τα ειδικά βραβεία με κορυφαίο το #KING of the MOUNTAIN (Βασιλιάς του Βουνού) το οποίο δόθηκε στο πρώτο των πρώτων Νικήτα Φράγκο από την Τρίπολη ακολούθησε το βραβείο ΧΟ ΤΣΙ ΜΙΝΧ (ο ηγέτης του Βιετνάμ που φέρεται να ήταν στρατιώτης του Γαλλικού Στρατού εκείνη την περίοδο στην Έδεσσα) στον παλαίμαχο ποδηλάτη Σπυρίδωνα Χρυσανθόπουλο από την Κέρκυρα και το βραβείο ALEXANDER THE GREAT (Αλέξανδρος ο Μέγας) στον νεαρότερο ποδηλάτη Γρηγόρη Γιούρο από την Έδεσσα. 
Η εκδήλωση οργανώθηκε από τον Ποδηλατικό Σύλλογο ΠΑΣ Αερωπός Έδεσσας, τον Σύλλογο Βετεράνων Αθλητών στίβου υπό την αιγίδα του Δήμου Έδεσσας και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Έδεσσας με την υποστήριξη της Τροχαίας Έδεσσας και του Ιατρικού Κέντρου Ασκληπιός. Την εκδήλωση ενίσχυσε πλήθος χορηγών και στήριξε μεγάλος αριθμός εθελοντών. Να σημειώσουμε την υψηλή ποιότητα των αθλητών καθώς και τις εξαιρετικές επιδόσεις της τοπικής ποδηλατικής ομάδας της Έδεσσας ΠΑΣ Αερωπός με ξεχωριστές επιδόσεις σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες και πλήθος αθλητών.

Αποτελέσματα:




Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

7 comments:

  1. Πολύ ωραία πρωτοβουλία! Συνδυασμός ιστορίας και αθλητισμού. Μπράβο σε όλους όσους συμμετείχαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έσκισε παλι αυτος με τα περισσοτερα χιλιόμετρα ανα ημερα ..... παραλιγο 50ος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. XA XA XA για γέλια, άκου βραβείο ΧΟ ΤΣΙ ΜΙΝΧ, ε γελάν και τα κόκαλα όσων πολέμησαν εκεί πάνω, ούτε μια σωστή εκδήλωση, ένα βραβείο δεν μπορείτε να δώσετε, από φωτο σούπερ. Άντε του χρόνου δώστε το βραβείο ΓΚΟΥΖΓΚΟΥΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΟΠΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΤΟΥΣ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ ΑΛΛΑ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.
      ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΥΨΟΜΕΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΥΨΟΜΕΤΡΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ.
      ΣΤΗ ΣΥΝΤΡΙΠΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΚΟΥΡΑΣΤΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΑΤΟΜΑ.
      ΕΙΧΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΜΒΕΛΙΑΣ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΕΔΕΣΣΑΣ. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ.
      ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΙΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΑΝΔΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΑΣ ΟΝΟΜΑΣΟΥΝ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΟΥΣ.

      ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟΥ, ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΙ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΩΣ ΧΟΜΠΥ ΚΑΙ ΙΔΑΛΜΑ ΤΥΠΟΥΣ ΣΤΥΛ ΓΚΟΥΖΓΟΥΝΗ.
      ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΑΝΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΧΟΜΠΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΟΣΦΑΙΡΙΣΗ.

      ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΧΟ ΤΣΙ ΜΙΧ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ: http://www.parapolitika.gr/article/55371/o-ho-tsi-minh-stin-edessa

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ μαζί σας!!Μάθανε όλοι να κρίνουν την κάθε πρωτοβουλία από τον καναπέ τους. Ας σηκωθούν και ας πράξουν έστω το 1/10 αυτών. Αλλά από τη βαρεμάρα τους, βρωμάει και ο καναπές τους πλέον.....

      Διαγραφή
  4. Μάθαμε και τον ΧΟ ΤΣΙ ΜΙΝΧ τώρα από το Βιετνάμ, που ούτε η μάνα του δεν τον ήξερε. Εδώ στις 18 έχουμε παρέλαση και πολλοί δεν ξέρουν από ποιους απελευθερώθηκε η Έδεσσα και το Έδεσσα από που βγαίνει, νομίζουν από κάποια δέστρα. Κάντε κανένα αφιέρωμα για την πατρίδα και τους Έλληνες και δώστε ιδρώτα σε αυτούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. http://www.runningnews.gr/item.php?id=28567

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.