Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Aβραάμ Κουλπαλίδης ο "Ιπτάμενος Ολλανδός" - Αξίζει να τολμήσεις


Ένας νεαρός ποδοσφαιριστής που για τα ελληνικά δεδομένα δεν αρκούσε κάνει πλέον λαμπρή καριέρα στο εξωτερικό στην Ολλανδική Vitesse Delft Ο λόγος για τον 20χρονο Αβραάμ Κουλπαλίδη γεννημένο στις 9/2/1996 στα Νέα Φλογητά Χαλκιδικής. Ο νεαρός αμυντικός παίκτης ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο από τους Μπέμπηδες 2000 απ όπου έκανε μεταγραφή στην Κ 17 της Βέροιας απ όπου αποχώρησε με ένα μεγάλο παράπονο αφού την τελευταία μέρα των μεταγραφών του έκαναν πρόχειρη ενημέρωση ότι δεν τον χρειάζεται η ομάδα.

Ας αφήσουμε όμως τον νεαρό ποδοσφαιριστή να μας μιλήσει για την εμπειρία που έζησε από τις ελληνικές ομάδες και πως πήρε την μεγάλη απόφαση να αφήσει πίσω την οικογένεια του και να μετακομίσει στο εξωτερικό.
Α.Κ'' Στην ομάδα της Κ 17 στην Βέροια δεν είχα καθόλου καλή αντιμετώπιση αναγκάστηκα να φύγω την τελευταία μέρα των μεταγραφών και να μεταγράφω στην ομάδα του Φοίνικα Καλαμαριάς. Η Διοίκηση της ομάδος μου εκεί μου φέρθηκε άψογα και την ευχαριστώ πολύ γι αυτό. και ενώ αρχικά ο προπονητής της ομάδος ήταν πολύ θετικός μαζί μου στην συνεχεία άλλαξε ρότα με συνέπεια να σταματήσω το ποδόσφαιρο πολύ απογοητευμένος. Το μικρόβιο όμως μέσα μου δεν έλεγε να με αφήσει και έτσι ξεκίνησα τις προπονήσεις στα Μουδανιά όπου αγωνίζονταν στην Γ εθνική και ευχαριστώ πολύ τον τότε προπονητή της ομάδος κ Απόστολο Παππά που με δέχτηκε στην ομάδα όπως επίσης και τον κ Απόστολο Μαστρανέστη που μου έκανε ατομικές προπονήσεις και με πίστευε πολύ ως ποδοσφαιριστή. Τότε ήταν που έκανα την πολύ σημαντική και σπουδαία γνωριμία για μένα με τον σημερινό μου ατζέντη κ. Αχιλλέα Χατζηνικολάου ο όποιος πίστεψε στην αξία μου και μέσω αυτού μεταγράφηκα στην ομάδα του Αγροτικού Αστέρα όπου έκανα μια πολύ σημαντική χρόνια που μου έδωσε πολλά εφόδια για μετέπειτα. Από κει και περά ξεκίνησε το μεγάλο όνειρο για την μεταγραφή μου στο εξωτερικό στην ομάδα της Χαχλαντια Κ23 όπου αγωνιζόταν στην Γ Εθνική της Ολλανδίας και φτάσαμε έως και το κύπελλο ερασιτεχνών Ολλανδίας. Στην συνεχεία ανέβηκα στην πρώτη ομάδα της Χαχλαντια δυστυχώς όμως λογά οικονομικών προβλημάτων η ομάδα διαλύθηκε και μεταγράφηκα στην Vitesse Delft όπου αγωνίζομαι στην κατηγορία της Δ Εθνικής όπου λειτουργεί σε επαγγελματικά πρότυπα και αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι κάναμε μίνι προετοιμασία στην Πορτογαλία παρέχοντας μέχρι και αυτοκίνητο στους παίκτες της.
Η απόφαση να εγκαταλείψω την Ελλάδα δεν πάρθηκε εύκολα. Μετά από πολλές συζητήσεις με τον μάνατζερ μου κ Αχιλλέα Χατζηνικολάου ο όποιος έμαθε πρώτα τις συνθήκες που επικρατούν στο Ολλανδικό ποδόσφαιρο κυρίως για έναν νέο ποδοσφαιριστή είναι άριστες , και με την συγκατάθεση και συμπαράσταση των γονιών μου που βρίσκονται συνέχεια δίπλα μου έφυγα για τ μεγάλο ταξίδι στο όνειρο....

Στην Ελλάδα νομίζω ότι αδικήθηκα αρκετά και έχω νιώσει πολύ σκληρότητα στο πετσί μου γεγονός όμως που μ έκανε να ωριμάσω πιο γρήγορα . Τέτοιες συμπεριφορές δεν έχω συναντήσει πουθενά αντίθετα υπάρχει σεβασμός και εμπιστοσύνη και το καλύτερο δώρο για έμενα ήταν όταν κατακτήσαμε το πρωτάθλημα με την ομάδα της Χαχλαντια κ23 και στα αποδυτήρια με έβαλαν οι συμπαίκτες μου και χόρεψα το Ζορμπά συρτάκι.
Οι διαφορές με την Ελλάδα είναι τεράστιες . Δίνουν ευκαιρίες σε νέους παίκτες κάτι που σπάνια γίνεται στην Ελλάδα . Οι συνθήκες είναι πολύ υψηλού επίπεδου και καλύπτουν τις ανάγκες των νέων ποδοσφαιριστών αφού λειτουργούν με επαγγελματικά πρότυπα ακόμη και σε χαμηλές κατηγορίες.

Θέλω να ευχαριστήσω τον ατζέντη μου Αχιλλέα Χατζηνικολάου για την άψογη συνεργασία και την πολύτιμη βοήθεια και αγάπη που δείχνει σε μένα και την οικογένεια μου και μέσω αυτού κατάφερα να αγωνίζομαι και αν να κάνω το όνειρο μου πραγματικότητα. 

Στους νέους παίκτες που θέλουν πραγματικά να παίξουν ποδόσφαιρο να μην φοβηθούν να τολμήσουν να ξεφύγουν από τα ελληνικά τείχη... να κάνουν το μεγάλο βήμα..''

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΧΑΡΑ ΜΑΤΕΝΤΖΟΓΛΟΥ


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.