Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σε νέα δίκη παραπέμπονται B. Παπαγεωργόπουλος και Μ. Λεμούσιας


Ένα ακόμη δικαστικό χτύπημα για τον τέως δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο και τον πρώην γενικό γραμματέα του Δήμου Μιχάλη Λεμούσια, οι οποίοι παραπέμπονται σε νέα δίκη, αυτή τη φορά για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, πράξη η οποία συνδέεται με την υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης, κατά το διάστημα 1999-2007. 

Την ώρα που εκκρεμούν άλλες δύο δίκες σε βάρος τους, η πρώτη για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, σε σχέση με την υπεξαίρεση «μαμούθ» και η δεύτερη για το λεγόμενο σκάνδαλο της «Παγίας Προκαταβολής», το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, υιοθετώντας την προηγούμενη εισαγγελική πρόταση, «στέλνει» με βούλευμα τους Β. Παπαγεωργόπουλο και Μ. Λεμούσια να καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.     

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, το παραπεμπτικό βούλευμα κάνει αναφορά στον φυσικό αυτουργό της υπεξαίρεσης, πρώην δημοτικό ταμία, Παναγιώτη Σαξώνη, ο οποίος, κατόπιν συμφωνίας, απέδιδε στον πρώην γενικό γραμματέα, το 90% των υπεξαιρεθέντων, κρατώντας για τον εαυτό του το 10%, και στη συνέχεια ο Μ. Λεμούσιας «μοιραζόταν τα ληφθέντα με τον συγκατηγορούμενό του, Β. Παπαγεωργόπουλο». 
ΑΜΠΕ


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.