Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συλλήψεις για λαθραία τσιγάρα και καπνό στο Πολύκαστρο Κιλκίς (φωτο)


Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων, αστυνομικοί της Ομάδας Ασφάλειας Παιονίας και της Ομάδας  Ασφάλειας Δοϊράνης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, συνέλαβαν 2 άτομα που δραστηριοποιούνταν στην εμπορία αδασμολόγητων τσιγάρων και καπνού.
Πρόκειται για 2 άτομα ηλικίας 48 και 54 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για παράβαση της Νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.
Ειδικότερα, χθες (03-10-2016) τα ξημερώματα, εντοπίστηκαν οι προαναφερόμενοι από τους αστυνομικούς να κινούνται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών - Ευζώνων στο ύψος του Πολύκαστρου Κιλκίς και σε έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκαν σε διάφορα σημεία του οχήματος:
184 πακέτα τσιγάρων και
51 συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 1 κιλό και 205 γραμμάρια  καπνού, 
που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του ελληνικού Δημοσίου και κατείχαν από κοινού.
Επιπλέον, σε έρευνες που ακολούθησαν παρουσία Δικαστικού Λειτουργού σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, στο σπίτι του 54χρονου καθώς και σε οικόπεδο και αυτοκίνητο του 48χρονου, βρέθηκαν συνολικά:
660 πακέτα τσιγάρων και
178 πακέτα καπνού που περιείχαν συνολικά 5 κιλά και 580 γραμμάρια καπνού.
Τα παραπάνω λαθραία καπνικά προϊόντα κατασχέθηκαν, καθώς και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν ως μέσο μεταφοράς και τέλεσης της παράνομης δραστηριότητά τους.
Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Πολυκάστρου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς, ενώ οι παραπάνω αδασμολόγητες κατασχεθείσες ποσότητες τσιγάρων και καπνού, θα αποσταλούν στις αρμόδιες Αρχές, για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων δασμών και φόρων.




Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.