Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Διαψεύδει το Κρεμλίνο ότι η Ελλάδα ζήτησε να τυπώσει δραχμές στη Ρωσία


Διαψεύδει το Κρεμλίνο τις αναφορές ότι η Ελλάδα ζήτησε να τυπώσεις δραχμές στη Ρωσία. 

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκώφ, διέψευσε στο πρακτορείο Σπούτνικ, ότι ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνθηκε στην Ρωσία με αίτημα την παροχή στην Ελλάδα «οικονομικής βοήθειας», για να εκτυπώσει το δικό της νόμισμα.

Ο Πεσκώφ τόνισε ότι ο πρόεδρος Πούτιν και ο υπουργός Οικονομικών έχουν δηλώσει επανειλημμένως σε διάφορα επίπεδα, ότι η Ελληνική πλευρά και οι Ελληνικές αρχές δεν έχουν προσεγγίσει τη Ρωσία για βοήθεια.
Η υπόθεση ξεκίνησε από το βιβλίο δυο Γάλλων δημοσιογράφων της Le Monde για τον Φρανσουά Ολάντ. Σύμφωνα με το βιβλίο, ο Πούτιν φέρεται να είπε στον Γάλλο πρόεδρο ότι η Ελλάδα ζήτησε να τυπώσει δραχμές στη Ρωσία, «γιατί δεν έχουν πια εκτυπωτή για να το κάνουν».

Από το Μέγαρο Μαξίμου διεμήνυσαν χθες, ότι «επικοινωνίες μεταξύ των δύο ηγετών υπήρξαν, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν τέθηκε τέτοιο θέμα από τον Έλληνα πρωθυπουργό. Αντιθέτως, κοινός τόπος ήταν ότι ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος είναι η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη».

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.