Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Προκόπης Παυλόπουλος επισκέφθηκε την Έδεσσα (βίντεο&φωτο)



Παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εόρτασε την Τρίτη  18 Οκτωβρίου 2016, η Έδεσσα την επέτειο Απελευθέρωσή της και τον εορτασμό της Ημέρας Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα.

Σύσσωμος κλήρος και λαός, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, εκπροσώπων των πολιτικών και πολιτειακών Αρχόντων, εκπροσώπων  της Κυβέρνησης, της Αστυνομίας, του Στρατού και όλων των φορέων του Νομού Πέλλας και της Περιφέρειας,  τίμησαν  τους ηρωικούς προγόνους τους, που με αυτοθυσία και αυταπάρνηση έδωσαν τη ζωή τους για τη λευτεριά της Έδεσσας και ολόκληρου του γένους.

Το πρωί της Τρίτης στον  Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Έδεσσας τελέσθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης  Πέλλης και Αλμωπίας Ιωήλ, ο οποίος μετά  το πέρας της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε στη δοξολογία που τελέσθηκε επ’ ευκαιρία της  απελευθέρωσης της Έδεσσας.

Μετά την τέλεση της  δοξολογίας εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας και ακολούθησε ειδική τελετή στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας, όπου ο ΠτΔ ανακηρύχθηκε επίτιμος Δημότης Έδεσσας. Στην προσφώνησή του προς τον ΠτΔ ο δήμαρχος, Δημήτρης Γιάννου χαρακτήρισε μεγάλη τιμή για την Έδεσσα την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης το 1912 από τον τουρκικό ζυγό.

"Η ρητορική του προέδρου της Τουρκίας Ερντογάν, με οιαδήποτε εκδοχή, ακόμη και με την πιο καλόπιστη, δυστυχώς υπονομεύει αμέσως ή εμμέσως τόσο τη Συνθήκη της Λωζάνης όσο και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αλλά και τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας" δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την αντιφώνησή του στην τελετή ανακήρυξής του σε επίτιμο δημότη Έδεσσας.
"Η Μακεδονία ήταν, είναι και θα παραμείνει ελληνική" τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος κι έστειλε μήνυμα προς τα Σκόπια, ότι όσο προβάλλουν αλυτρωτικές διεκδικήσεις δεν πρόκειται να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση διότι παραβιάζουν το ίδιο το ευρωπαϊκό δίκαιο.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης και κατάθεση στεφανιών. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με τη μεγάλη παρέλαση  μαθητών-μαθητριών, προσκόπων-Συλλόγων και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε το Μητροπολιτικό Μέγαρο Έδεσσας και το Δημοτικό Κέντρο «Καταρράκτες», όπου τον υποδέχθηκε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και παρατέθηκε γεύμα προς τιμήν του. Τελευταίος σταθμός για τον κ.Παυλόπουλο στην Πέλλα ήταν το Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας.

Αναμφίβολα η σημαντική αυτή επίσκεψη, περιποιεί ιδιαίτερη τιμή για ολόκληρο το Δήμο Έδεσσας και γενικότερα την Πέλλα.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τις επετειακές εκδηλώσεις της Έδεσσας:



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΓΚΙΟΥΡΟΣ ΓΙΩΓΑΣ ΓΙΑΝΝΟΥ ΚΑΙ Η ΜΑΡΟΥΛΑ ΣΕ ΡΟΛΟ ΕΥΖΩΝΑ - ΤΟ ΕΔΕΣΣΑΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΜΕ ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ. Ε ΣΑΣ ΞΕΡΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ".....Σεμνός, λιτός και ιστορικά ενημερωμένος , εύγλωττος επί της ουσίας και έχοντας όλες τις προδιαγραφές που απαιτούνται για τον καθημερινό αποφασιστικό κυβερνητικό του ρόλο, αποδέχτηκε με
    αξιοπρ έπεια, σοβαρότητα και επίγνωση της Τιμητικής βαρύτητας του νέου Τίτλου του ως Επίτιμου Δημότη Έδεσσας δηλώνοντας υπέυθυνος να Τιμά και να θυμάται τους δεσμούς που τον ένωσαν με αυτήν την Ηρωική και ιστορική πόλη.

    Άξιος !!!

    Και εξίσου Άξιοι όσοι εμπνεύστηκαν , αποφάσισαν και οργάνωσαν ορθώς τα πεπραγμένα που τιμούν αμφοτερα τους χρήστες....."

    Πρόκειται για σχόλιο..... με την ευκαιρία ανακήρυξης του Προέδρου της Δημοκρατίας επίτιμου δημότη της Έδεσσας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να είναι καλά ο Τζίτζι λοιπον

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.