Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρατείνεται για ένα ακόμη χρόνο η «Βοήθεια στο Σπίτι»


Παρατείνεται για ένα ακόμη χρόνο και μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2017 η διάρκεια του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι" καθώς και οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου του απασχολούμενου εξειδικευμένου προσωπικού σ΄ αυτό, σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε χθες η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο για την "κοινωνική οικονομία".

Ειδικότερα με σχετική τροπολογία παρατείνεται εκ νέου από τη λήξη της (31 Δεκεμβρίου 2016) και μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2017, η διάρκεια του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι" καθώς και οι συμβάσεις εργασίας.

Η συνολική χρηματοδότηση της παράτασης του προγράμματος ανέρχεται στα 60 εκ. ευρώ. Συγκεκριμένα 40 εκ. ευρώ θα διατεθούν από το λογαριασμό Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων του ΑΚΑΓΕ, 5 εκ. ευρώ από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Εργασίας, 14 εκατ. ευρώ από την ειδική εισφορά ασφαλισμένων ( Ν. 4052/2012) και 1 εκ. ευρώ από τον τακτικό προϋπολογισμό του υπουργείου Εσωτερικών. Να σημειωθεί ότι το παραπάνω ποσό καλύπτει και την απαιτούμενη δαπάνη για την ολοκλήρωση του προγράμματος της περιόδου 1.10.2013 έως 30.9.2014.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.