Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Οι φόροι «καίνε» όσους αποκτούν εισόδημα από αγροτική δραστηριότητα


Eκατοντάδες χιλιάδες μισθωτοί και συνταξιούχοι με εισοδήματα και από γεωργικές δραστηριότητες θα κληθούν να πληρώσουν το 2017 υπέρμετρα αυξημένους φόρους εισοδήματος.

Ο λόγος είναι ότι η νέα φορολογική νομοθεσία που θεσπίστηκε τον περασμένο Μάιο προβλέπει αύξηση των συντελεστών φορολόγησης όχι μόνο για τα εισοδήματά τους από μισθωτές υπηρεσίες, αλλά και για τα (αυτοτελώς φορολογούμενα) αγροτικά τους εισοδήματα, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.

Συγκεκριμένα:

1. Με τη διάταξη της παραγράφου 6 του άρθρου 112 του ν. 4387/2016 προβλέπεται ότι το καθαρό εισόδημα από αγροτική δραστηριότητα εξακολουθεί να φορολογείται αυτοτελώς, όχι όμως με συντελεστή φόρου 13% στο σύνολό του, όπως γινόταν μέχρι τώρα, αλλά με φορολογική κλίμακα, με συντελεστές φόρου από 22% μέχρι και 45%. Προβλέπεται επίσης ότι για όσους αποκτούν εισοδήματα από αγροτικές δραστηριότητες ισχύει έκπτωση φόρου 1.900-2.100 ευρώ, ανάλογα με τον αριθμό των προστατευόμενων τέκνων, η οποία ισοδυναμεί με αφορολόγητο όριο 8.636-9.545 ευρώ. Ομως στην περίπτωση που αποκτάται εισόδημα από μισθούς και συντάξεις μαζί με εισόδημα από αγροτικές δραστηριότητες, η μείωση φόρου υπολογίζεται μία φορά για το σύνολο των εισοδημάτων.

2. Επίσης, με τη διάταξη της παραγράφου 3β του άρθρου 44 του ν. 4389/2016, που ψηφίστηκε λίγες μέρες αργότερα, προβλέπεται ότι οι φορολογούμενοι που δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, καθώς και, γενικότερα, όλοι όσοι αποκτούν εισόδημα από αγροτική δραστηριότητα σε ποσοστό μικρότερο από το 50% του συνολικού εισοδήματός τους δεν δικαιούνται για το αγροτικό τους εισόδημα την έκπτωση φόρου εισοδήματος που κυμαίνεται από 1.900 ευρώ έως 2.100 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό των προστατευόμενων τέκνων!

Αποτέλεσμα των παραπάνω διατάξεων θα είναι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι οι οποίοι αποκτούν και αγροτικά εισοδήματα να υποχρεωθούν να καταβάλουν φόρο αυξημένο από 13% σε 22% για τα αγροτικά τους εισοδήματα που φθάνουν μέχρι και το ποσό των 20.000 ευρώ! Για αγροτικά εισοδήματα πάνω από το όριο των 20.000 ευρώ θα φορολογούνται κλιμακωτά με συντελεστές:

-29%, στο τμήμα πάνω από τα 20.000 και μέχρι τα 30.000 ευρώ

-37% στο τμήμα πάνω από τα 30.000 και μέχρι τα 40.000 ευρώ

-45% στο τμήμα πάνω από τα 40.000 ευρώ.

Ουσιαστικά όλοι οι φορολογούμενοι με αγροτικά εισοδήματα, οι οποίοι βάσει των διατάξεων των νόμων 4389/2017 και 4389/2016 δεν δικαιούνται το αφορολόγητο των 8.636 – 9.545 ευρώ για το αυτοτελώς φορολογούμενο αγροτικό τους εισόδημα θα κληθούν να πληρώσουν για τα εισοδήματα αυτά φόρους υπέρμετρα αυξημένους.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comments:

  1. Αγαπητοι βουλευτες του "αριστερου "σουργελου, ΣΥΡΙΖΑ, κ. Σηφακη και Τζακρη,με ιδιαιτερη ελαφροτητα υιοθετητε μετρα που καταστρεφουν τον παραγωγικο ιστο της υπαιθρου.Ονηρευεστε τον κατοικο της επαρχιας να φυτοζοει με ενα μισθο ,[αν τον βρισκει κιολας], σε επιπεδα Βουλγαριας,Ζιμπαμπουε.Του απαγορευετε να δραστηριοποιηται με οτιδηποτε θα του αποφερει εισοδημα ,το οποιο προφανως θα το διοχετευσει,για να κινηθουν τα γραναζια της επαρχιακης οικονομιας.Ετσι με την επιπιλαια ,επικινδυνη και ηλιθια πολιτικη σας,θα συρρικνωσετε τους μικροκαλλιεργητες ετερο-επαγγελματιες,θα τους αναγκασετε με την παραλογη ,αδικη υπρεφορολογηση να παταιτηθουν απο τα εστω λιγα χωραφιαμ τους. τΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ποιο ειναι ; Να σας το πω;Διοτι μαλλον δεν σας κοβει .Συγκεντρωτισμος της γης σε λιγα χερια. Δηλαδη θα κανετε πλουσιοτερους τους Μεγαλοαγροτες καθε χωριου.Η γη θα ανηκει ,θα πουληθει ,θα ενοικιαστει σε 5,6 ατομα και οι υπολοιποι θα φυτοζοουν με προσκαιρη απασχοληση και συνθηκες πεινας.Αποδειχτηκατε οχι μονο ασχετοι και απροετοιμαστοι να κυβερνησετε, μα και ακρως επικινδυνοι.Θυμαμαι τους παλιους" αριστερους'" του Συνασπισμου . Οι δηθεν διαβασμενοι ,σνομπιστες ,Ιδεολογοι του Μαρξισμου ,Βολεμενοι με το ΠΑΣΟΚ,σε δημοσιες υπηρεσιες.Αργοσχολοι του Δημοσιου που φυσικα απαξιωναν την επαγγελματικη διαστρωματωση αλλα και ιδεολογικη εκφραση τους στο "λαικο " ΚΚΕ.Αυτοι λοιπον οι νεοαριστεροι Κουλτουριαρηδες ψηφιζαν Συνασπισμο λογω της οικογενειακης κομματικης πολιτικης παρακαταθηκης ,οχι επειδη πιστευουν στην Αριστερα.Με την συμπραξη των πλανοδιων πολιτευτων του διαλυμενου Πασοκ ,εξαπατησατε τον λαο,για να εφαρμοσετε τι; ουτε σχεδια ειχατε ,ουτε πλανα.Αφου μας φορτωσατε με ενα νεο δυσβαστακτο μνημονιο, τωρα Θα ξηλωσετε τα αμπελια ,θα κλεισετε τα ρακοκαζανα,θα εμποδισετε με τα νεα φοροεσπρακτικα μετρα την μικρη οικογενειακη παραγωγικη αυτοαπασχοληση {προσεχως ερχεται η σειρα των Μελισσοκομων]. Εχετε καταντησει τα παιδια για τα θεληματα των νεων κολλητων σας,του Ολαντρεου και της Μερκελ.Εχετε γελοιοποιηθει στα ματια του Ελληνα πολιτη ,του εργαζομενου που σας πιστωσε με την ψηφο του για να μετατρεψετε το ΟΧΙ του δημοψηφισματος σε ΝΑΙ,προκειμενου να κρατηθητε στην εξουσια που σας παρεχουν οι ευρωμηχανισμοι.Αποδειχτηκατε ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ,ΑχΡΗΣΤΟΙ. Αναρωτιομαστε ποιος ειναι πιο αχρηστος? ο "Κουλης" η , ο"Αλεξης"?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φιλε μου όλα σωστά τα γράφεις, μόνο που απευθύνεσαι σε δυο ¨γλάστρες¨ του νομού μας, ενώ είναι άλλοι που αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς. Και εγώ και εσύ να ήμασταν το ίδιο ανύπαρκτοι θα ήμασταν, όπως αυτοί αλλά και οι προηγούμενοι, που βολεύονταν με τον υψηλό μισθό που έπερναν και απλά συμπλήρωναν το μαγικό νούμερο 300 που με τις ουρές συμπληρώνει δεκαριά χιλιάδες αργόμισθους.

      Διαγραφή
    2. που βρισκετε το παραξενο?οτι εισοδηματα δηλωνονται, να φορορολογουνται με την κλιμακα που τους αναλογει.

      Διαγραφή
  2. ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ,ΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΣΠΡΙΤΖΗΣ,ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ, Η Η ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΣ ΧΩΡΑΦΙΑ.ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΝΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ.ΥΠΟΧΡΕΟΥΣΑΙ ΝΑ ΤΑ ΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ,ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙΣ,Η ΝΑ ΤΑ ΔΩΡΙΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΛΟΥΣΙΟ ΜΕΓΑΛΟΑΓΡΟΤΗ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΣΟΥ.ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ." Η ΠΑΠΑΣ Η ΖΕΥΓΑΣ" ΑΝΤΙ ΤΑ ΧΑΙΒΑΝΙΑ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ Η ΤΟΠΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΕΣΟΔΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΒΑΖΟΥΝ ΦΟΡΟ ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ,,ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΑΓΡΟΤΕΣ ΠΟΥ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΣΟΝΤΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ,ΤΣΙΜΠΑΝ ΤΟΥΣ ΕΤΕΡΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΜΙΚΡΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ.ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ,ΟΑΕΔ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ,ΣΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΕΝ ΠΕΤΟΥΝ ΠΙΑ ΑΕΤΟΙ ,ΜΟΝΟ ΜΠΟΥΦΟΙ ΚΑΙ ΚΟΡΑΚΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.