Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΣτΕ: Αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες


Στην απόρριψη του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες ως αντισυνταγματικού κατέληξε λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ της Τετάρτης η διάσκεψη του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Συγκεκριμένα, με πλειοψηφία 14 - 11 το ΣτΕ έκρινε ότι ο νόμος είναι αντισυνταγματικός ως προς τις αρμοδιότητες του ΕΣΡ, το οποίο και σύμφωνα με το Δικαστήριο θα έπρεπε να έχει δρομολογήσει τη σχετική διαδικασία αδειοδότησης. Το Δικαστήριο απέρριψε στο σύνολο τη διαδικασία που ακολουθήθηκε, κάτι που συνιστά βαρύ πλήγμα για την κυβέρνηση ενώ οδηγεί στην πλήρη ανατροπή των κυβερνητικών σχεδιασμών. Επί της ουσίας, η όλη διαδικασία ακυρώθηκε, το τηλεοπτικό τοπίο επιστρέφει στο προηγούμενο καθεστώς και θα πρέπει να ξεκινήσει από την αρχή από το ΕΣΡ, αφού πρώτα αυτό συγκροτηθεί σε σώμα.

Η πλειοψηφία του ΣτΕ υιοθέτησε τη σκληρή γραμμή, αυτή της πλήρους απόρριψης της διαδικασίας. Και τούτο διότι υπήρξε και μερίδα ανωτάτων δικαστικών που τάχθηκαν υπέρ της άποψης ότι πρέπει, με βάση ευχέρειες που δίδει ο Κανονισμός του ΣτΕ στο δικαστήριο, να δοθεί προθεσμία ολίγων μηνών, ώστε να συγκροτηθεί το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο το οποίο στο εξής - κατά την απόφαση- θα έχει την αρμοδιότητα να ρυθμίζει τα θέματα του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.

Κατά τη θέση των συγκεκριμένων δικαστικών το ΕΣΡ θα αναλάμβανε το βαρύ και δύσκολο έργο να αποφανθεί τί απ΄ όσα έγιναν μέχρι σήμερα μπορούν να παραμείνουν και τί βελτιώσεις και διορθωτικές κινήσεις μπορούν να γίνουν ώστε οι συνταγματικές διατάξεις να εφαρμοστούν πλήρως και σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ.

Εν τέλει, αυτή η εισήγηση δεν ήταν η πλειοψηφούσα και η τελική απόφαση σηματοδοτεί την απόλυτη ακύρωση του νόμου Παππά και ως εκ τούτου την ουσιαστική κατεδάφιση του νόμου και των συνεπειών που έχουν παραχθεί από τη διαγωνιστική διαδικασία.

Πηγή: Kathimerini

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comments:

  1. ΤΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΤΟΠΙΟ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ. ΔΗΛΑΔΗ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ, ΟΠΠΩΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΣΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΔΕΙΑ.
    ΚΑΛΟ!!!!!!
    ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΣτΕ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.
    ΤΑ ΣΥΝΤΥΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΠΟΥ ΒΙΩΝΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ, ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ.
    Η ΔΙΑΛΥΣΗ , Η ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΕΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΟΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ.
    ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΜΑ: ΠΟΙΟΣ ΤΗ ΧΩΗ ΜΑΣ ΚΥΝΗΓΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το κλείσιμο της κρατικής ΕΡΤ που λειτουργούσε νόμιμα ήταν συνταγματικά σωστό. Το κλείσιμο των παράνομων και χρεοκοπημένων ιδιωτικών καναλιών είναι αντίθετο με το Σύνταγμα! Και αναρωτιόμαστε ποιός κάνει κουμάντο στη χώρα! Η απάντηση είναι πλέον ξεκάθαρη: οι ολιγάρχες!
    Και η διαπλοκή συνεχίζει το έργο της. Ας ετοιμαστούμε να ξαναπληρώσουμε τα χρέη των μεγαλοεργολάβων μέσω της επόμενης ανακεφαλαιοποίησης των νόμιμων τοκογλύφων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Oλοι ενα συστημα. πολιτικοι δικαστες με την απαραιτητη προστασια των αστυνομικων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ πρεπει να είσαι αριστερός γκαραντι που λένε.
      Δικαστές, πολιτικοί, αστυνομία.
      Όλοι εναντιον σου είναι.
      Φαντάζομαι κάτι σε βανεζουελα θα ονειρευεσαι

      Διαγραφή
    2. Χωρίς να τους έχω σειδιαίτερη εκτιμηση κατάφεραν να σε εναμιση χρόνο να πάρουν 250 δις από τους κανσλάρχες ενώ οι αλλοι για 27χρόνια δε τους αγγιξαν ή κάνω λάθος;

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.