Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Διημερίδα Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών


Στην εποχή της υψηλής τεχνολογίας η εφαρμογή θεραπευτικών μεθόδων στον άνθρωπο γίνεται όλο και περισσότερο με μη επεμβατικό τρόπο. Τα τελευταία 25 χρόνια έχει σημειωθεί τεράστια πρόοδος στο μη επεμβατικό μηχανικό αερισμό. Ξεκίνησε με την εφαρμογή της CPAP (Continuous Positive Airway Pressure) στην αντιμετώπιση του συνδρόμου αποφρακτικής υπνικής άπνοιας στο σπίτι και γρήγορα επεκτάθηκε στη χρόνια αναπνευστική ανεπάρκεια εξ αιτίας των νευρομυικών νοσημάτων. Κατά την τελευταία δεκαετία του 20ου αιώνα η εφαρμογή βρήκε σημαντική θέση στην αντιμετώπιση της οξείας αναπνευστικής ανεπάρκειας μέσα στους χώρους του νοσοκομείου (Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας, Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, κοινοί θάλαμοι). Τελευταία η χρήση του μη επεμβατικού μηχανικού αερισμού θεμελιώνεται ολοένα και περισσότερο στις χειρουργικές αίθουσες, στις Μονάδες Μεταναισθητικής Φροντίδας και στις αίθουσες όπου πραγματοποιούνται ενδοσκοπήσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Ιατρικός Σύλλογος Πέλλας, η  Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Γιαννιτσών, η Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική και η Πνευμονολογική Κλινική Ε.Σ.Υ. του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου» συνδιοργανώνουν διημερίδα Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας με θέμα: Ο μη επεμβατικός μηχανικός αερισμός στην οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια. Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 21 και 22 Οκτωβρίου 2016 στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών. 

Απευθύνεται σε ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, όπως πνευμονολόγους, εντατικολόγους, παθολόγους, καρδιολόγους, αναισθησιολόγους, χειρουργούς, καθώς και σε νοσηλευτές και φυσικοθεραπευτές.

Για την εγγραφή συμμετοχής, την ενημέρωση του προγράμματος και τη μετάβαση των συνέδρων της Θεσσαλονίκης, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα  
m-c-c.gr/article/mema.html 

ή καλέστε στα τηλέφωνα: 6942504797 και 6940972737  


Οι Πρόεδροι της Οργανωτικής Επιτροπής

Ζαρογουλίδης Κωνσταντίνος
Καλούδης Στυλιανός
Λαγονίδης Δημήτριος
Χλωρός Διαμαντής

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.