Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γλυκά του κουταλιού από την Άρνισσα σε όλη την Ελλάδα


Στη σκιά του Καϊμάκτσαλαν δίπλα στις όχθες της λίμνης Βεγορίτιδας, η Άρνισσα καυχιέται για τα ονομαστά γεωργικά προϊόντα που της χαρίζουν τα εύφορα εδάφη του κάμπου.

Γλυκά κουταλιού και μαρμελάδες κεράσι, μήλο, φιρίκι, σύκο, κυδώνι, βύσσινο και κολοκύθι, κομπόστες ροδάκινου και δαμάσκηνου, προκαλούν τους γευστικούς κάλυκες.

Οι γυναίκες της περιοχής συνεχίζουν με μεράκι τον συνεταιρισμό που ίδρυσαν το 1997.

“Αξιοποιούμε τα τοπικά προϊόντα και φτιάχνουμε γλυκά κουταλιού, μαρμελάδες, κομπόστες, τουρσιά, σάλτσες και ζυμαρικά”, όπως ανέφερε στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ – ΜΠΕ ¨Πρακτορείο 104,9 fm¨η πρόεδρος του Παραγωγικού Γυναικείου Συνεταιρισμού Άρνισσας «Ο Βόρας», Χρυσούλα Μπόγια.

Τα γλυκά του κουταλιού οι κομπόστες και τα λικέρ ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα, αφού όπως είπε η πρόεδρος του συναιτερισμού, εκατοντάδες άνθρωποι τα έχουν γνωρίσει και τα προτιμούν.

Όμως εκείνα που γίνονται ανάρπαστα είναι τα χειροποίητα ζυμαρικά και οι σάλτσες.”Οι σάλτσες και τα χειροποίητα ζυμαρικά μας αγαπήθηκαν πολύ και είναι πρώτα στις προτιμήσεις των πελατών μας” σχολίασε η κ. Μπόγια και επισήμανε “από εκθέσεις και εκδηλώσεις έχουν γνωρίσει τα προϊόντα μας άνθρωποι από όλη την Ελλάδα και καταφέρνουμε να πουλάμε σε όλη τη χώρα μέσω τηλεφωνικών και διαδικτυακών παραγγελιών”.

Οι γυναίκες της Άρνισσας συνεχίζουν να δημιουργούν μικρά θαύματα της τοπικής γαστρονομίας, ακολουθώντας πιστά όλους του κανόνες ελέγγου ποιότητας και υγιεινής. Οι γυναίκες του συνεταιρισμού αναλαμβάνουν την τροφοδοσία εκδηλώσεων ενώ μετά από παραγγελία μπορείτε να γευτείτε πεντανόστιμες, λαχταριστές μηλόπιτες.
AMΠΕ


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.