Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα ελευθέρια της Γουμένισσας (βίντεο&φωτο)


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εόρτασε σήμερα Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016, η Γουμένισσα την επέτειο Απελευθέρωσή της. Οι εκδηλώσεις άρχισαν χθες με την Λαμπαδηδρομία του Πολιτιστικού Συλλόγου Παιόνων από την Πλατεία Μακεδονομάχων και την ομιλία του Αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας Μακεδονικών Συλλόγων Ελλάδος Δημήτρη Ευαγγελίδη στο Κέντρο Νεότητας με θέμα: «Μακεδονικός Αγώνας».

Το πρωί της Κυριακής στον  Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γουμένισσας τελέσθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Γουμένισσας, Αξιούπολης και Πολυκάστρου Δημητρίου ο οποίος μετά  το πέρας της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε στη δοξολογία που τελέσθηκε επ’ ευκαιρία της  απελευθέρωσης της Γουμένισσας.


Μετά την τέλεση της  δοξολογίας εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από τον εκπαιδευτικό Ίντο Κωνσταντίνο. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες στο Ηρώο των Μακεδονομάχων στην ομώνυμη πλατεία, κατάθεση στεφάνων και τέλος παρέλαση τμημάτων Σχολείων και Πολιτιστικών Συλλόγων. 

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκος Μπόλαρης, την Περιφέρεια ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, παρόντες επίσης εκπρόσωποι του στρατού, της αστυνομίας, φορέων του Ν. Κιλκίς και πλήθος κόσμου.  

Αμέσως μετά την παρέλαση στην πλατεία 23ης Οκτωβρίου Πολιτιστικοί Σύλλογοι χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς με τα χάλκινα της Γουμένισσας. 

Δείτε μέσα από την κάμερα του karatzova.com την παρέλαση και παραδοσιακούς χορούς που ακολούθησαν:  


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.