Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Στους ρυθμούς και τους ήχους της ποντιακής λίρας χόρεψε η Ξάνθη (βίντεο)


Στιγμές συγκίνησης και αναβίωσης της μεγάλης μουσικοχορευτικής παράδοσης του Πόντου έζησαν χιλιάδες άνθρωποι που πλημμύρισαν το βράδυ του Σαββάτου το «Αμοιρίδειο» κλειστό γυμναστήριο της Ξάνθης, στα πλαίσια του 12ου Πανελληνίου Φεστιβάλ Ποντιακών χορών που διοργανώθηκε σε μια πόλη όπως η Ξάνθη με την μακραίωνη ελληνική παράδοση, το έντονο προσφυγικό στοιχείο και την αρμονική συμβίωση ανθρώπων με διαφορετικές θρησκευτικές ταυτότητες, κουλτούρα και πολιτισμό.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Σύλλογο Ποντίων Ξάνθης και σε αυτήν συμμετείχαν χορευτές από όλη την Ελλάδα σε μια προσεγμένη και άρτια στημένη διοργάνωση που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον όχι μόνο όσων κατάγονται από τον Πόντο αλλά και πολλών άλλων πολιτών που ενδιαφέρονται για τη λαογραφία, θαυμάζοντας εντυπωσιακές εικόνες.

Το φεστιβάλ στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, η εικόνα του γηπέδου ήταν μαγική, οι κερκίδες κατάμεστες δονούνταν στους ρυθμούς της ποντιακής λίρας και στη σκηνή συνωστίζονταν χιλιάδες χορευτές, πλημμυρισμένοι από χαρά και συγκίνηση μέσα σε ένα παρατεταμένο και ζεστό χειροκρότημα από όσους βρισκόταν γύρω τους.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, 2.254 ήταν ο τελικός αριθμός των χορευτών που συμμετείχαν στο «12ο Πανελλαδικό φεστιβάλ ποντιακών χορών» και πιο συγκεκριμένα 330 χορευτές από τους Συλλόγους Ποντίων Νότιας Ελλάδας και Νήσων, 444 από τους αντίστοιχους της Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου, 620 από την Κεντρική Μακεδονία και την Θεσσαλία, 260 από την Θεσσαλονίκη και 600 από την Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη. ΑΜΠΕ, βίντεο:Livemedia  
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.