Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Το Λύκειο Ελληνίδων Γιαννιτσών στις επετειακές εκδηλώσεις του ΛΕ Πατρών (φωτο)


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα 40 χρόνια του Λ.Ε. Πατρών. To Λύκειον των Ελληνίδων Γιαννιτσών είχε την τιμή να συμμετέχει στις επετειακές του εκδηλώσεις, μετά από σχετική πρόσκληση. 
Το Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών υποδέχθηκε εννέα Λύκεια των Ελληνίδων από όλη την Ελλάδα (Λύκειο των Ελληνίδων Αργοστολίου, Γιαννιτσών, Δράμας, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Καλαμάτας, Κιάτου, Ξάνθης & Σερρών).

Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου επισκέφθηκαν τον Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου ,όπου τους υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ενώ το ίδιο απόγευμα  παρέλασαν στον πεζόδρομο Ρήγα Φεραίου καταλήγοντας στην Πλατεία Γεωργίου , οπού ακολούθησαν χοροί και τραγούδια από τις χορευτικές ομάδες όλων των παραρτημάτων.

Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου  όλα τα μέλη των παραρτημάτων παρακολούθησαν  τη διάλεξη από τον καθηγητή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ.  Λάμπρου Λιάβα με θέμα «Παράδοση και Φολκλόρ – Χρήση και καταχρήσεις στη διαχείριση της ελληνικής μουσικής και του χορού», ενώ το βράδυ πραγματοποιήθηκε  η μεγάλη μουσικοχορευτική παράσταση «Η Ελλάδα σε κύκλο»  στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών με την ορχήστρα του Νίκου Φιλιππίδη. 
 Η χορευτική ομάδα του Λυκείου των Ελληνίδων Γιαννιτσών καταχειροκροτήθηκε, συγκίνησε και ενθουσίασε περισσότερους από 2000 θεατές που είχαν κατακλείσει το βράδυ του Σαββάτου το Συνεδριακό Κέντρο Πατρών, χορεύοντας χορούς από την ευρύτερη περιοχή του Νομού Πέλλας.
Οι χορευτές του Λυκείου των Ελληνίδων Γιαννιτσών απέσπασαν τις καλύτερες κριτικές από τον τοπικό τύπο. 


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.