Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γονείς έβαλαν λουκέτο σε σχολείο που θα πάνε από τη Δευτέρα προσφυγόπουλα (βίντεο)


Ανάστατοι είναι οι γονείς των Δημοτικών Σχολείων της Μυτιλήνης – κυρίως για τα 8ο, 9ο, 11ο και 15ο – στα οποία πληροφορήθηκαν από τα παιδιά τους (!!!) που πάνε εκεί, ότι από τη Δευτέρα θα πηγαίνουν μαζί τους στο σχολείο και 15 προσφυγόπουλα.

Ήδη υπήρξαν αλυσιδωτές αντιδράσεις, με αποκορύφωνα το κλείσιμο του 8ου Δημοτικού Σχολείου με λουκέτο, από τους γονείς των παιδιών.

Οι γονείς των μαθητών κάθισαν μπροστά στην είσοδο του σχολείου και ξεκαθάρισαν ότι τη Δευτέρα δεν θα έρθουν τα παιδιά τους για μάθημα, ούτε θα επιτρέψουν σε κανένα να περάσει την πόρτα, αν δεν δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα.

Οι γονείς δηλώνουν ξεκάθαρα ότι δεν έχουν κανέναν πρόβλημα ένταξης των προσφυγόπουλων στα Ελληνικά Σχολεία της Μυτιλήνης, αλλά ο τρόπος με τον οποίο αυτό γίνεται τους αφήνει με πολλά ερωτηματικά.

Δεν μας ενημέρωσε κανείς όπως είχαν υποχρέωση να το κάνουν λένε.

Απλά και μόνο μετά την προσευχή της Παρασκευής στο σχολείο τους, ο διευθυντής είπε στους μαθητές ότι από τη Δευτέρα θα έρχονται στο σχολείο τους και 5 προσφυγόπουλα.

Όπως αποκάλυψε το LesvosNews.gr από τη Δευτέρα θα ενταχθούν σε τρία Δημοτικά Σχολεία της Μυτιλήνης 15 προσφυγόπουλα.

5 θα ενταχθούν στο σχολικό συγκρότημα που στεγάζονται το 9ο και 11 Δημοτικό Σχολείο, 5 στο 15ο Δημοτικό Σχολείο και 5 στο 8ο Δημοτικό Σχολείο.

Τα παιδιά αυτά πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για να ενταχθούν στα Ελληνικά Σχολεία – έχουν ακόμα και βιβλιάρια υγείας – ωστόσο υπάρχουν πολλές αντιδράσεις από γονείς Ελλήνων μαθητών, οι οποίοι δεν βλέπουν με καλό μάτι την κίνηση αυτή, κυρίως με τον τρόπο που γίνεται, αφού όπως υποστηρίζουν μένουν πολλές «σκιές» σε όλη τη διαδικασία.

Εντύπωση επίσης προκαλεί το γεγονός ότι και αυτή τη φορά, μία τέτοια κίνηση γίνεται εν κρυπτώ, ακόμα και από την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, αλλά και από το Δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό.

Είναι ηλίου φαεινότερον, ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα προχωρά σιγά – σιγά στην ολοκλήρωση ενός σχεδίου μόνιμης εγκατάστασης μεταναστών στη Λέσβο, παρά τις όποιες υποσχέσεις δίνει ένθεν και εκείθεν, για αποσυμφόρηση της Λέσβου από τους 6.000 περίπου μετανάστες, που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο νησί μας.

Πηγή: lesvosnews.gr
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΝΥΧΤΑ.
    ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ.
    ΤΟ ΠΟΥΛΑΚΙ ΠΕΤΑΞΕ.
    ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΟ ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ.
    ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΜΕΙΝΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΛΗ ΝΥΧΤΑ ΣΟΥ.ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΞΕΝΟΣ.ΑΛΒΑΝΟΣ,ΒΟΥΛΓΑΡΟΣ.ΑΝ ΣΟΥ ΔΙΑΦΕΥΓΕΙ, Η ΓΕΩΡΓΙΑΝΟΣ. ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΟΥΣΕ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΤΖΑΜΠΑ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΜΑΣ ,ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ ΜΑΣ.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΤΗΚΑΜΕ? 8.ΟΟΟ.ΟΟΟ ,ΕΛΛΗΝΕΣ ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 10 ΓΕΝΙΕΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.ΑΠΟ ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΕΦΥΓΑΝ? ΜΗΠΩΣ ΠΗΓΑΝ ΩΣ ΠΡΕΣΒΕΙΣ ΚΑΛΗΣ ΘΕΛΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΑΣ?ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΜΕΟΟΨΗΦΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ, ΟΧΙ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΩ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΘΛΙΜΜΕΝΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΠΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΝΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΟΤΗΤΑ.ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΟΤΑΝ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΤΙΣ ΦΑΤΣΕΣ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΙΔΗ,ΤΟΥ ΨΩΜΙΑΔΗ,ΤΗΣ ΤΖΑΚΡΗ,ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ,ΤΟΥ ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΝΘΙΜΟΥ,ΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΑΝΩΝΥΜΕ ΤΩΝ 10.22 Μ.Μ

      Διαγραφή
    2. Εσυ βλεπεις θλιμενες μορφες απο πολεμο εγω βλεπω περισσοτερο αλγερινομαροκινα καθικια..... και τι χρησιμευσαν οι τοσοι αλβανοι εδω?, οι μισοι την εχουνε δει ουτσεκαδες η αναρχια... Δεν υπαρχει περιπτωση να αφομοιοθουμε οπως δεν αφομοιωθηκαν οι σλαβο''μακεδονες'' που ζουνε στον τοπο μας απο την ιδρυση του ελληνικου κρατους...... Βιαη αντικατασταση πλυθυσμου γινεται....

      Διαγραφή
  2. Βάζω στοίχημα ότι θα είναι και καλός χριστιανός ο σχολιαστής

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.