Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου το τσεκ στους αγρότες


Παρά τις αρχικές δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που όριζαν την 27η Οκτωβρίου ως ημερομηνία καταβολής της πρώτης δόσης της Ενιαίας Ενίσχυσης, δηλαδή του 70%, ο αρμόδιος υπουργός Β. Αποστόλου μιλώντας στην ΕΡΤ την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, απέφυγε να δεσμευτεί για την ίδια ημερομηνία και ανέφερε πως ενδέχεται η καταβολή να γίνει εντός του Νοεμβρίου.
Επίσης, παράγοντες του ΟΠΕΚΕΠΕ, ανέφεραν στον τοπικό σταθμό της ΕΡΤ Καλαμάτας πως δεν αποκλείεται τα χρήματα της επιδότησης να πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων λίγο αργότερα από τα τέλη Οκτωβρίου –και σίγουρα όχι μετά το πρώτο πενθήμερο του Νοεμβρίου- καθώς υπάρχουν τεχνικά ζητήματα που ίσως παρατείνουν τον χρόνο καταβολής της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης του 2016.

Πάντως, σύμφωνα με το μέχρι τώρα σχεδιασμό, η εξόφληση του υπολοίπου των ενισχύσεων αναμένεται στις 20 Δεκεμβρίου, και συγκεκριμένα της βασικής (354 εκατ. ευρώ) και πράσινης Ενίσχυσης (567 εκατ. ευρώ), καθώς και η πληρωμή των γεωργών νεαρής ηλικίας (15 εκατ. ευρώ) έτους 2016.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.