VW
AGROexpert

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Γιάννης Σηφάκης σε συναντήσεις με αγρότες και κτηνοτρόφους σε Ν. Μυλότοπο & Λάκκα (φωτο)

Συναντήθηκε ακόμη με τον νεοσύστατο σύλλογο νεφροπαθών Πέλλας και επισκέφτηκε τον υγροβιότοπο Άγρα- Νησίου- Βρυττών σε εκδήλωση του συλλόγου ΝΕΟΣΣΟΣ σε συνεργασία με την Ορνιθολογική Εταιρία και τον Δήμο Έδεσσας

Νέος Μυλότοπος

Ο Γιάννης Σηφάκης , στα πλαίσια των συνεχών συναντήσεων του με αγρότες της Πέλλας, συναντήθηκε στον Νέο Μυλότοπο με αγρότες και συνεταιριστές. Στην συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του χωριού και μέλη του τοπικού συμβουλίου, ο πρόεδρος του συνεταιρισμού, ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Μυλοτόπου, ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών της Ένωσης Συνεταιρισμών Γιαννιτσών και πολλοί αγρότες και άλλοι επαγγελματίες.
Στις συναντήσεις στον Μυλότοπο αλλά και στην Λάκκα συμμετείχε ( μαζί με τον βουλευτή) και η Δήμητρα Κεχαγιά εκπροσωπώντας τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκο Μπόλαρη.
Ο βουλευτής συζήτησε μαζί τους για την ανάγκη νέας οργάνωσης τους μέσα από τις Οργανώσεις Παραγωγών, τους συνεταιρισμούς και τον Σύνδεσμο εκπροσώπησης Αγροτικών Συνεταιρισμών και Ομάδων παραγωγών. Στόχος η αξιοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, η κατάρτιση επιχειρησιακών προγραμμάτων, προγραμμάτων βελτίωσης μέσα από τον νέο αναπτυξιακό νόμο και το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2016- 2020 για την συγκέντρωση, διαλογή, τυποποίηση και συσκευασία των αγροτικών προϊόντων της Πέλλας, ενίσχυση της προστιθέμενης αξίας τους και πώληση τους σε ποιοτικές αγορές. Συμμετοχή στα αγροτικά επιμελητήρια που θα ιδρυθούν και στις διεπαγγελματικές οργανώσεις. Ο αγρότης θα γίνει πιο επαγγελματίας, η Πέλλα θα διεκδικήσει το ρόλο που της αρμόζει και δυστυχώς έχει χαθεί εδώ και αρκετές δεκαετίες.
Η πολιτεία φέτος θα πληρώσει όσα δεν είχαν πληρωθεί ποτέ σε ένα χρόνο στους αγρότες, πάνω από 4 δις ευρώ. Στο τέλος του μήνα θα πληρωθεί το 70% της βασικής ενίσχυσης και το πρασίνισμα και η ολοκλήρωση της ενίσχυσης θα πληρωθεί μέσα στον Δεκέμβριο.
Λάκκα

Στην Λάκκα ο βουλευτής συναντήθηκε με κτηνοτρόφους συζητώντας μαζί τους για την πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης του 2015 ( που ο ΟΠΕΚΕΠΕ κατάφερε να πληρώσει μετά από συνεχείς διασταυρωτικούς ελέγχους), η εξισωτική του 2014 και η μείωση των ποινών. Ακόμη οι ενέργειες της κυβέρνησης για να λυθεί το πρόβλημα των βοσκοτόπων μετά από την ψήφιση τον περασμένο Δεκέμβριο του νόμου για τα βοσκοτόπια. Η απαράδεκτη πολιτική για τα βοσκοτόπια των προηγούμενων κυβερνήσεων ( που ολιγώρησε με αποτέλεσμα η Ευρωπαϊκή επιτροπή το 2013 να μην θεωρήσει επιλέξιμους βοσκοτόπους όποιους ανήκαν σε δασικές εκτάσεις, ξυλώδεις, φρυγανώδεις κλπ). Το πρόβλημα θα επιλυθεί μετά την έγκριση από την ΕΕ της αύξησης των εκτάσεων για επιλέξιμους βοσκοτόπους με τον τρόπο που προβλέπεται στον πρόσφατο Νόμο και την εκ νέου δίκαιη κατανομή του και όχι με βάση τις πελατειακές σχέσεις του παρελθόντος. 
Ο βουλευτής ζήτησε την οργάνωση των κτηνοτρόφων σε οργανώσεις παραγωγών και την ενίσχυση της εκπροσώπησης τους. Μόνο έτσι θα βοηθηθεί η ανάπτυξη της κτηνοτροφίας στην Πέλλα και η ενίσχυση του εισοδήματος του κτηνοτρόφου.

Με τον σύλλογο νεφροπαθών Πέλλας

Ο βουλευτής συναντήθηκε με το ΔΣ του νεοσύστατου συλλόγου νεφροπαθών και αναφέρθηκε αναλυτικά τι έγινε για την έγκριση της μελέτης και της χρηματοδότησης του δημοπρατηθέντος έργου της μετεγκατάστασης του τεχνητού νεφρού στο Νοσοκομείο Έδεσσας σε ανθρώπινες συνθήκες. Ακόμη θα ξεκινήσει η προσπάθεια προμήθειας νέων μηχανημάτων στην μονάδα καθώς και η πρόσληψη ακόμη ενός επικουρικού γιατρού. Ο σύλλογος αφού αναγνώρισε την συμβολή της κυβέρνησης και του βουλευτή στο σημαντικό αυτό έργο που αναβαθμίζει το δημόσιο σύστημα αναφέρθηκε σε σειρά πρωτοβουλιών για την ενημέρωση του κοινού και ζήτησαν την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση του δημοπρατηθέντος έργου και την προμήθεια νέων μηχανημάτων.    
Υγροβιότοπος Άγρα – Νησίου- Βρυττών 

Στην εκδήλωση παρατήρησης της ορνιθοπανίδας στον υγροβιότοπο Άγρα – Νησίου- Βρυττών παρέστη ο Γιάννης Σηφάκης. Συναντήθηκε με την κ. Φράγκου και τον Ηρακλή Συμεωνίδη από τον σύλλογο ΝΕΟΣΣΟΣ και συζήτησαν τις απαραίτητες ενέργειες για την προστασία του υγροβιότοπου και τα προβλήματα που έχουν προκύψει. Η κοινή θέση βουλευτή και συλλόγου είναι μετά την ολοκλήρωση των μελετών διαχείρισης υδατικών λεκανών η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος για τον χαρακτηρισμό της περιοχής Λίμνης Βεγορίτιδας και υγροβιοτόπου Αγρα- Νησίου- Βρυττών ως ιδιαίτερα προστατευόμενης περιοχής και τον ορισμό φορέα διαχείρισης για την διαχείριση των προαναφερόμενων οικοσυστημάτων και τον ορισμό των χρήσεων γης και υδάτων.   

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 σχόλια:

  1. 10 όλοι και όλοι. Και πολλοί μάλιστα. Καθόντουσαν και ακούγανε την μπουρδολογία του, να λέει ότι θα εισπράξουν φέτος 4 δις, 4 αυγά Τουρκίας δηλαδή. Κανένας δεν είχε τ@ρχίδι@ να του πει ότι μας χαντάκωσε; Με τον ΦΠΑ που αύξησε στο 24%, που διπλασίασε το κόστος αγροτικού πετρελαίου, που δεκαπλασίασε τις ασφαλιστικές εισφορές, που μας φορολογεί τις επιδοτήσεις από το πρώτο ευρώ με φορολογικούς συντελεστές 22-24%, που κατάργησε την επιστροφή πετρελαίου και ΦΠΑ;
    Κάθεστε και τον ακούτε με ανοικτό το στόμα; Τόσο μ@λ@κες είστε; Δεν βλέπετε που όπου πάει τον κυνηγάνε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…