Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θ.Τζάκρη: Στόχος η αξιοποίηση της δυναμικής του ελληνικού τουρισμού


Η αξιοποίηση της δυναμικής του ελληνικού τουρισμού, «ώστε να συμπαρασύρει προς την ανάπτυξη και την εγχώρια πρωτογενή παραγωγή αλλά και την εγχώρια μεταποίηση» είναι ο στόχος του Φόρουμ Αγροτοδιατροφής, Βιομηχανίας και Τουρισμού, που συστήνει το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, όπως ανέφερε, μιλώντας στον ραδιοσταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM” η υφυπουργός αρμόδια για θέματα βιομηχανίας, Θεοδώρα Τζάκρη.

Πρόκειται «για ένα συντονιστικό όργανο για τη χάραξη στρατηγικής σε άμεση αλλά και πιο μεσομακροπρόθεσμη βάση, το οποίο θα έχει γνωμοδοτικό και συμβουλευτικό χαρακτήρα προς την κυβέρνηση» εξήγησε η κ. Τζάκρη και σημείωσε πως το Φόρουμ θα λειτουργεί υπό την εποπτεία δύο υπουργείων, του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μέσω των γενικών γραμματειών - της γ.γ. Βιομηχανίας, τη γ.γ. Τουριστικής  Πολιτικής και Ανάπτυξης και της γ.γ.του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

«Η κυβέρνηση θέλει και φιλοδοξεί να συντονίσει όλα τα εμπλεκόμενα μέρη που αναπτύσσουν και υλοποιούν δράσεις που στοχεύουν στην ανάπτυξη και στη σύνδεση της αγροτοδιατροφής και της συμβατικής βιομηχανίας με τον τουρισμό», σημείωσε η κ. Τζάκρη και πρόσθεσε: «Αυτό πρέπει να γίνει μέσα από συντονισμένες πολιτικές. Ο τουρισμός υπάρχει σε ολόκληρη τη χώρα με διάφορες μορφές. Έχουμε διαπιστώσει ότι πρέπει να συνδεθεί με καλύτερο τρόπο η τοπική πρωτογενής παραγωγή, να συμμετάσχει περισσότερο σε αυτό που λέμε “Brand” του τουρισμού  και το μεταποιημένο -σε πρώτη φάση – τρόφιμο αλλά και όχι μόνο. Ο τουρισμός έχει γύρω του πολλών ειδών μεταποιητικές δραστηριότητες, πλήθος μεταποιημένων, βιομηχανικών προϊόντων μπορούν να χρησιμοποιηθούν».

Στο Φόρουμ θα κληθούν να συμμετάσχουν επιχειρηματίες, εκπρόσωποι της παραγωγής, της μεταποίησης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του τουριστικού κλάδου και του εμπορίου, ερευνητικοί φορείς και εμπειρογνώμονες. 
Συνέντευξη στην Αλ. Χατζηγεωργίου
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Ασφαλως και η Υπουργος βλεπει μακρια.Μετα την φαεινη ιδεα για την δημιουργια βΙΟΜΗΧΑΝΙΑς-ΤΡΑΠΕΖΑς ΣΠΕΡΜΑΤΟΣ,ακολουθει και το μαρκετινγκ στον τομεα του Βιοιατρικου Τουρισμου,το οποιο συνδεεται και με την προωθηση των προιοντων,μοναδικων στην ποιοτητα,της ελληνικης βιομηχανιας σπερματος.Φανταστειτε την κοσμοσυρροη τουριστριων,με στοχο την καρποφορια αλλα και την ευγονια του ανθρωπινου ειδους στον πλανητη μας. Το μοναδικο στην ποιοτητα ελληνικο γονιδιο αλλαζει το προφιλ της ανθρωποτητας.Απο την αλλη χιλιαδες θεσεις εργασιας,χωρις καν ΑΣΕπ,τι να πρωτοαριθμησεις .τους χιλιαδες ανδρες σπερματοδοτες?το βιοιατρικο προσωπικο? το νοσηλευτικο προσωπικο? τα ξενοδοχεια? Αντιο χρεος .αντιο ΔΝΤ και Σοιμπλε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.