Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επέκταση δικτύου φυσικού αερίου σε Γιαννιτσά, Κιλκίς, Αλεξάνδρεια, Βέροια, Κατερίνη και Σέρρες


Τις περιοχές στις οποίες θα επεκταθεί το δίκτυο φυσικού αερίου γνωστοποίησε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με αφορμή τις ανακοινώσεις του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα στην επιτροπή παρακολούθησης του νέου ΕΣΠΑ - 2014 - 2020, ότι με τη σημερινή έγκριση της εξειδίκευσης του περιφερειακού προγράμματος Κεντρικής Μακεδονίας, ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση της επέκτασης του δικτύου, ώστε να συνδεθούν σε αυτό όλα τα αστικά κέντρα, σε όλες τις περιφερειακές ενότητες.

Σε πρώτη φάση θα συνδεθούν έξι μεγάλα αστικά κέντρα της περιφέρειας, εκτός Θεσσαλονίκης: οι Σέρρες, τα Γιαννιτσά, το Κιλκίς, η Αλεξάνδρεια, η Βέροια και η Κατερίνη. Ταυτόχρονα, επέκταση του δικτύου θα γίνει και σε επτά νέες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης από τις οποίες θα περάσει για πρώτη φορά το δίκτυο του φυσικού αερίου (Λαγκαδάς, Χαλάστρα, Τρίλοφος και Πλαγιάρι του Δήμου Θέρμης, Φίλυρο του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, Βασιλικά του Δήμου Θέρμης, Μηχανιώνα και Επανομή του Δήμου Θερμαϊκού, Κουφάλια του Δήμου Χαλκηδόνος). Επιπλέον θα συνδεθούν με το δίκτυο και νέες περιοχές 12 δήμων της Θεσσαλονίκης, όπου ήδη χρησιμοποιείται το φυσικό αέριο (Θεσσαλονίκης, Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Δέλτα, Θερμαϊκού, Θέρμης, Καλαμαριάς, Κορδελιού-Ευόσμου, Νεάπολης-Συκεών, Παύλου Μελά, Πυλαίας-Χορτιάτη, Χαλκηδόνας και Ωραιοκάστρου).

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η έναρξη των εργασιών στις πρώτες έξι πόλεις θα γίνει στις αρχές του επόμενου έτους, ενώ σε μια πενταετία, εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες στα έξι αστικά κέντρα και στις επτά νέες περιοχές της Θεσσαλονίκης θα έχουν πρόσβαση στο φυσικό αέριο, αφού οι εργασίες ολοκληρωθούν.
ΑΜΠΕ
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. η εδεσσα δεν ειναι αστικο κεντρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΒΛΑΧΟΙ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΞΥΛΑ

      Διαγραφή
  2. Δεν κανει κρύο εδώ πέρα
    Κρύο δεν έκανε ποτέ.
    Αφού οι τοπικοί άρχοντες και οι κυβερνητικοί μαζί, ασχολούνται με βλακειες και όχι με κατι απόλυτα σοβαρο όπως το να ερθει το φυσικό αέριο και στην Αριδαία και στην Έδεσσα, καλά να παθουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πόσο μ@λ@κες μας περνά η κα Τζάκρη; Πριν από καιρό είχε βγάλει δελτίο ότι με παρεμβάσεις της θα περάσει το φυσικό αέριο, ενώ ήταν προγραμματισμένο εδώ και χρόνια. Όπως επίσης είναι προγραμματισμένο να ηλεκτροκινηθεί ο σιδηρόδρομος, να εξωραϊστούν οι σιδηροδρομικοί σταθμοί … και αυτή πήρε αγκαζέ τα στελέχη του ΟΣΕ για να μας τα παρουσιάσει ως έργο της.
    Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί βλάκες που τρώνε κουτοχορτο!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.