Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Βόμβα από τον Ολάντ: "Ο Τσίπρας ζήτησε από τον Πούτιν να τυπώσει δραχμές"...


"Η Ελλάδα μας ζήτησε να τυπώσει δραχμές στη Ρωσία, γιατί δεν έχουν τέτοιο πιεστήριο" φέρεται να είπε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο ομόλογό του Φρανσουά Ολάντ. Αυτό αποκαλύπτεται στο βιβλίο που κυκλοφόρησε σήμερα στη Γαλλία για τον Φρανσουά Ολάντ με τίτλο "Ένας πρόεδρος δεν πρέπει να τα λέει αυτά", το οποίο περιέχει "εξομολογήσεις" του Γάλλου προέδρου σε δύο δημοσιογράφους της γαλλικής εφημερίδας Le Monde.
Μάλιστα σύμφωνα με τους συγγραφείς του βιβλίου, ο Ολάντ εξέλαβε το τηλεφώνημα του Πούτιν ως σημάδι ότι σε περίπτωση Grexit, η Ρωσία θα βοηθήσει και θα στηρίξει την Ελλάδα.
Το βιβλίο αφιερώνει ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ελληνική κρίση του 2015, όταν ο Αλέξης Τσίπρας έφερε τη χώρα στα όρια της εξόδου από το ευρώ. Ωστόσο ο Ολάντ εμφανίζεται κατηγορηματικά αντίθετος στο Grexit. Οι αρθρογράφοι Gérard Davet και Fabrice Lhomme τονίζουν ότι ο Ολάντ αντιμετώπιζε τον Αλέξη Τσίπρα ως τον "μικρό του αδερφό" και πάντοτε προσπαθούσε να τον προστατεύσει.
Όπως τονίζουν γαλλικά μέσα ενημέρωσης, όλοι γνωρίζουν πώς κατέληξε το ζήτημα της ελληνικής κρίσης: με το να συνθηκολογήσει η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Σε άλλη ιστορία που αφηγούνται οι δημοσιογράφοι, ο Μισέλ Σαπέν τηλεφώνησε στον Γάλλο πρόεδρο προκειμένου να τον ενημερώσει για τις γερμανικές πιέσεις με στόχο την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και το ρόλο της επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.
"Οι Γερμανοί θα εμφανιστούν αντίθετοι στο ζήτημα του δυσβάσταχτου χρέους", είπε ο Σαπέν στον Ολάντ. "Μπορούν να το κάνουν αυτό. Υπάρχει επίσημη δήλωση της Μέρκελ που λέει ότι η μείωση του χρέους είναι εκτός συζήτησης", απάντησε ο Ολάντ.

Αναλυτικά ο διάλογος Ολάντ - Πούτιν

Πούτιν: "Οφείλω να σου δώσω μία πληροφορία (...) Η Ελλάδα μας κατέθεσε αίτημα εκτύπωσης δραχμών στη Ρωσία, επειδή δεν έχουν πλέον τυπογραφείο για να το κάνουν”. Αυτό αποτέλεσε για τους συγγραφείς του βιβλίου απόδειξη ότι η ελληνική κυβέρνηση ετοιμαζόταν εκείνη τη στιγμή να εγκαταλείψει την Ευρώπη. Και συνέχισε ο Πούτιν: "θα ήθελα να σου δώσω αυτή την πληροφορία, για να καταλάβεις καλά ότι αυτό δεν είναι καθόλου κάτι που επιθυμούμε”.

Η ανάλυση του Ολάντ: "Αναρωτιέμαι γιατί μου το έλεγε αυτό. Ίσως για να μην κριθεί ως υπεύθυνος ότι έχει σπρώξει την Ελλάδα στην έξοδο και, δευτερευόντως, για να μου πει -δεν ήταν κακή ιδέα- ότι αυτό θα ήταν ένας κίνδυνος (σ.σ. το Grexit) που έπρεπε να γίνουν τα πάντα για να αποφευχθεί”.

H απάντηση του Μαξίμου 

Ερωτηθείσα από το ΑΠΕ -ΜΠΕ για τη φερόμενη επικοινωνία Πούτιν -Τσίπρα, κυβερνητική πηγή δήλωνε τα εξής: "Επικοινωνίες μεταξύ των δύο ηγετών υπήρξαν, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν τέθηκε τέτοιο θέμα από τον Έλληνα πρωθυπουργό. Αντιθέτως, κοινός τόπος ήταν ότι ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος είναι η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη".
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.