Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σε νέες κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι αγρότες


Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται και πάλι οι απασχολούμενοι στον  πρωτογενή τομέα, η μορφή των οποίων θα αποφασιστεί στις 30 Οκτωβρίου, (12 το μεσημέρι), στη διάρκεια πανελλαδικής σύσκεψης που οργανώνει στη Νίκαια Λάρισας, η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων και με σημερινή ανακοίνωση, απευθύνει ευρύ κάλεσμα σε όλους να δώσουν δυναμικό παρόν.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται, ότι η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων αποφάσισε τη διεύρυνσή της με όλες τις Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων που δραστηριοποιούνται σήμερα, έχουν λειτουργία και δράση, αλλά και με εκείνες που θα συγκροτηθούν το επόμενο διάστημα, σε επίπεδο Νομού ή ευρύτερης περιοχής και επιθυμούν την ένταξή τους.
Μεταξύ άλλων, η Επιτροπή των Μπλόκων γνωστοποιεί με την ανακοίνωσή της, ότι συμμετέχει στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται στις πρωτεύουσες των Νομών την 17η  Οκτωβρίου, από εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες και συνδικάτα που ανήκουν στην δύναμη του ΠΑΜΕ και που στήριξαν πολύμορφα τον αγώνα των αγροτών κατά τη διάρκεια των μπλόκων.

Αναφορικά με τους λόγους που αγρότες, κτηνοτρόφοι και αλιείς εξετάζουν σοβαρά πλέον το ενδεχόμενο να παραμερίσουν τις δουλειές τους και να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων, τα εξής, όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν: Τα νέα χαράτσια που ετοιμάζονται να προστεθούν στα παλιά,  όπως το περιβαλλοντικό τέλος στο νερό ύδρευσης και άρδευσης, που είναι διπλό χαράτσι για τους αγρότες και εντάσσεται στην πορεία ιδιωτικοποίησης των νερών, όπως προβλέπει η οδηγία  60/2000 της Ε.Ε, η νέα μεγάλη αύξηση στο χαράτσι του ΕΝΦΙΑ για τα χωράφια, ύψους 600 εκατ. ευρώ, η μείωση των συντάξεων κατά 60% σε όσους συνταξιούχους αγρότες αναγκάζονται να καλλιεργούν, καθώς δεν τους φτάνει η σύνταξη του ΟΓΑ, οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις για τα «κόκκινα δάνεια» και η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών στον ΕΛΓΑ. 

Με την ανακοίνωσή της, η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων καταγγείλει, μεταξύ άλλων, «την προσπάθεια καλλιέργειας μοιρολατρίας και την ηττοπάθειας από όσους βρέθηκαν απέναντι μας σε άλλα μπλόκα και προέβαλαν αιτήματα των μεγαλοαγροτών-επενδυτών, όπως τον διαχωρισμό των αγροτών σε κατά κύριο επάγγελμα και μη».

Υπενθυμίζεται δε προς όλους τους εργαζόμενους του πρωτογενούς τομέα ότι «χρειάζεται να συνειδητοποιηθεί ότι με τους αγώνες μας έχουμε αποτελέσματα, όπως φέτος που αναγκάστηκε η κυβέρνηση, κάτω από την πίεση των μπλόκων, να δεχθεί έστω και κουτσουρεμένο αφορολόγητο στο εισόδημα, αλλά και στην πράσινη ενίσχυση και στις συνδεδεμένες ενισχύσεις 12.000 ευρώ, ενώ πριν τα μπλόκα ήταν αδιάλλακτη, για φορολόγηση από το πρώτο ευρώ. Υπήρξε ρύθμιση για σταμάτημα των αγροτοδικείων ως κατάκτηση του αγώνα».

Για την ενημέρωση και ανάδειξη των αιτημάτων και προβλημάτων, η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή της, ξεκινά, ανά περιοχή, συνεδριάσεις, συσκέψεις, περιοδείες και «αγωνιστικές παρεμβάσεις με στόχο την μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική σύσκεψη». 
ΑΜΠΕ
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comments:

  1. Να καταλαβουν ολοι οι αγροτες, μα κυριως οι μεγαλο-αγροτες ,με τα ακριβα 4 Χ 4,[και τους μεγαλους σκεμπεδες],οτι τα αιτηματα των γεωργων ειναι κοινα,ασχετα απο το υψος και το ευρος της γεωργικης εκμεταλευσης.Με πονηρια αλλα και με την στηριξη παλαιοκαμματικων συνδικαλιστων, οι εκπροσωποι των μεγαλοαγροτων προσπαθησαν να περασουν τις δικες τους προτασεις,οι οποιες παραγκωνιζουν τους μικροκαλλιεργητες,η μη κατα κυριο επαγγελμα α;γροτες,οι οποιοι συμπληρωνουν το εισοδημα τους και με εξωγεωργικα εισοδηματα,και πολυ καλα κανουν, για να ζησουν τις οικογενειες τους.Για να μην ξεχνιομαστε οι μεγαλο-αγροτες δεν εχουν βαλει εως τωρα το χερακι τους πολυ στη τζεπη,οπως οι αλλοι επαγγελματιες,Αγοραζουν γη χωρις φορο,επιστροφη φορου απο καυσιμα, η απο υπερτιμολογησεις για αγορα εργαλειων με προγραμματα. Απο την αλλη πλευρα οι Ασχετοι,κι ανεπαφοι με την κοινωνια σημερινοι κυβερνωντες του ΣΥΡΙΖΑ,πρεοει να καταλαβουν οτι αν περασουν τα μετρα -προτασεις που προτεινουν οι μεγαλοαγροτες τσιφλικαδες ,οδηγουμαστε στην συρρικνωση, του ενεργα απασχολουμενου με τη Αγροτια πληθυσμου της υπαιθρου.φτασαμε ακομα και σε πλουσια πεδινα η ημιπεδινα χωραια, να καλλιεργηται η γη απο 5 η 10 ατομα οταν πριν 20,30 χρονια, οι περισσοτεροι κατοικοι,στα χωρια ειχαν αξιοπρεπη εισοδηματα,απο την γεωργια.Θα πρεπει επισης οι Ασχετοι κυβερνωντες να θυμηθουν οτι στην υπαιθρο οι περισσοτεροι κατοχοι γεωεγικης εκμεταλλευσης ειναι Μικρο αγροτες καλλιεργητες κι οχι απαραιτητα κατα κυριο επαγγελμα αγροτες,. Σηφακη και Τζακρη και λοιποι Νεομνημονιακοι της σημερινης "προοδευτικης" "κυβερνησης,μιας και εισαστε εκλεγμενοι στην επαρχια μεταφερετε τα αυτα στην Αθηνα, στους υπολοιπους κυβερνητικους ομοιδεατες σας.Οι προηγουμενοι εξαθλιωσαν ολες τις πολεις απο την ανεργια και τους φορους ,ενω ΕΣΕΙΣ θα στοιχειωσεται και την ΥΠΑΙΘΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελειώνουν σιγά σιγά οι δουλειές , να κλείσουμε κάναν δρόμο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αφού τελειώσαν οι δουλειές, αφού δώσατε τα πιο πολλά προιόντα στη μαύρη και αφορολόγητα ή υποτιμημένα, τώρα λένε οι μεγλοαγρότες να κάνουνε και το πολιτικό τους νταβατζιλίκι και να κλέισουν τους δρόμους. Να μας τινάξουν τους υπόλοιπους επαγγελματίες στον αέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΘΑ ΑΚΟΥΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΦΘΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.