Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από αύριο η διάθεση πετρελαίου θέρμανσης - Aκριβότερο από πέρυσι


Αύριο ξεκινάει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης σε τιμές που αναμένεται να κυμανθούν στα 93-94 λεπτά το λίτρο. Το πετρέλαιο είναι ακριβότερο σε σχέση με την περσινή χειμερινή περίοδο κυρίως εξαιτίας της αύξησης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ. Όμως μέχρι στιγμής η ζήτηση είναι περιορισμένη καθώς οι καιρικές συνθήκες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας είναι ακόμη καλές.

“Η τιμή του είναι αυξημένη σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία. Η αύξηση οφείλεται στην αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, στην αύξηση του πετρελαίου κατά 7% ΄διεθνώς, αλλά και στην αντίστοιχη μείωση ισοτιμίας ευρώ δολαρίου. Θεωρώ ότι μια μέση τιμή διάθεσης ανά λίτρο θα είναι 92 λεπτά”, τόνισε στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ “Πρακτορείου 104,9fm”, ο σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου, Μάρκος Πετρουλάκης.

Ο ίδιος ωστόσο επισήμανε ότι οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. “Οι καταναλωτές οφείλουν να κάνουν μέτρηση πριν, κατά και μετά την παραλαβή του πετρελαίου. Αν για κάποιο λόγο δεν μπορούν να το κάνουν οι ίδιοι να ζητήσουν βοήθεια από κάποιον γείτονα. Πάντως όπως και να έχει πρέπει να περιμένουν πέντε λεπτά για να κάτσει ο αφρός”, τόνισε ο κ. Πετρουλάκης που επισήμανε ότι πολύ σύντομα θα υπάρξουν αλλαγές στο επίδομα όχι μόνο ως προς το εισοδηματικό, αλλά κυρίως ως προς στις ζώνες. Παράλληλα αποκάλυψε ότι στην τιμή του πετρελαίου το περιθώριο κέρδους είναι 6-11 λεπτά στο λίτρο.

“Σύντομα θα γίνουν έλεγχοι στις αντλίες. Επίσης θα υπάρξει και έλεγχος στα πρατήρια για να παρακολουθούμε τις τιμές. Έχουμε στείλει και σχετικό αίτημα στην επιτροπή Ανταγωνισμού. Σύντομα θα έχουμε κάποια αποτελέσματα”, ολοκλήρωσε ο κ. Πετρουλάκης.

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος, Σταύρος Ανανιάδης τόνισε πως: “η αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο οδηγούν την τιμή στα 90-95 λεπτά το λίτρο. Δηλαδή 10-12 λεπτά πάνω από πέρσι. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος από την εισπρακτική πολιτική οδηγεί σε πλήρη αδιαφορία για το προϊόν. Τα τελευταία χρόνια η πτώση της ζήτησης του πετρελαίου θέρμανσης ήταν πάνω από 50%. Ωστόσο μπορεί να δούμε και την αυξομείωση της τιμής του πετρελαίου, καθώς είναι χρηματιστηριακό προϊόν. Όσο ανεβαίνουν οι τιμές θα ανεβαίνει και το πετρέλαιο. Λέγαμε αρχικά ότι θα ξεκινήσει στα 87 λεπτά. Όμως αυτό δεν έγινε γιατί υπάρχει αυξητική τάση”, κατέληξε ο κ. Ανανιάδης.
ΑΜΠΕ
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.