Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ερώτηση ΚΟ Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ για τα προβλήματα υγείας στην Πέλλα


Στις 8/10/2016 η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γεννηματά , συνοδευόμενη από κλιμάκιο Βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επισκέφθηκε το Γ.Ν.Ν.Εδεσσας.
Σε σύσκεψη που ακολούθησε, εξετάστηκαν όλα τα προβλήματα που απασχολούν τα δύο Νοσοκομεία του Νομού καθώς και των τεσσάρων Κέντρων Υγείας.
Για το λόγο αυτό,  Βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατέθεσαν σχετική ερώτηση προς τον Υπουργείο Υγείας.

Κ.Ο. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

ΕΡΩΤΗΣΗ


Προς: Τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό


Θέμα: «Σοβαρά προβλήματα λειτουργίας στα νοσοκομεία Έδεσσας και Γιαννιτσών και στα Κέντρα Υγείας Σκύδρας, Αριδαίας, Κρύας Βρύσης και Άρνισσας»

Σοβαρά προβλήματα λειτουργίας αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία Έδεσσας και Γιαννιτσών και τα Κέντρα Υγείας Σκύδρας, Αριδαίας, Κρύας Βρύσης και Άρνισσας του Νομού Πέλλας, λόγω της μεγάλης μείωσης της χρηματοδότησης και της εγκατάλειψης από την κυβέρνηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας στην τύχη του.

Οι ελλείψεις υλικών, οι ελλείψεις και οι βλάβες του μηχανολογικού εξοπλισμού είναι διαρκείς με συνέπεια να υποβαθμίζονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες, οι γιατροί και το νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό να δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στην αποστολή τους και οι διαμαρτυρίες των εκπροσώπων των τοπικών φορέων να είναι έντονες.
Ιδιαίτερα προβλήματα προκαλεί η έλλειψη αξονικού τομογράφου αφού οι πολίτες υποχρεώνονται να μετακινούνται στη Θεσσαλονίκη ή σε ιδιωτικά κέντρα.

Επίσης, είναι μεγάλες και οι ελλείψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού γεγονός που προκαλεί μεγάλα προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας.

Εξαιτίας της έλλειψης γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού παρατηρούνται σοβαρές αρρυθμίες στην κάλυψη των εφημεριών και οφείλονται πολλά ρεπό καθώς και πολλές άδειες στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό το οποίο κάνει πολύ μεγάλες προσπάθειες για την εξασφάλιση της λειτουργίας των δύο Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

1. Είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η κάλυψη των βασικών αναγκών με την προμήθεια υλικών και μηχανολογικού εξοπλισμού προκειμένου να διασφαλισθεί η εύρυθμη λειτουργία των δύο Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας;
2. Πότε θα καλυφθούν οι ελλείψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού στις προαναφερθείσες δομές υγείας;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Εύη Χριστοφιλοπούλου                                                    
Γιώργος Αρβανιτίδης

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ.
    ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΕΒΑΛΕ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ;
    ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΟΤΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΄΄ΠΑΡΤΥ΄΄ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάτε καλά; ;;;από που και ως που υπάρχουν πρβληματα; ;που τα είδε η φωφιτσα που ήλθε ούτε είδε και απηλθε; μήπως συνάντησε γιατρούς; ;ΌΧΙ! νοσηλευτές; ;ΌΧΙ. .Συνοδούς; ;ΌΧΙ. .τι φιάσκο ήταν αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.