Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τα Τμήματα Υποδοχής ΖΕΠ της Πέλλας


Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η υπουργική απόφαση που καθορίζει τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όπου δύνανται να λειτουργήσουν Τάξεις Υποδοχής ΖΕΠ. 

Στην Πέλλα ορίσθηκαν για το σκοπό αυτό να λειτουργήσουν στις εξής σχολικές μονάδες:
1. 6/Θ 1ο ΟΛ. Δ.Σ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ
2. 6/Θ 2ο ΟΛ. Δ.Σ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ
3. 6/Θ ΟΛ. Δ.Σ ΠΟΛΥΚΑΡΠΗΣ
4. 3/Θ ΟΛ. Δ.Σ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙΟΥ
5. 7/Θ 1ο ΟΛ. Δ.Σ ΑΡΙΔΑΙΑΣ
6. 6/Θ 9ο ΟΛ. Δ.Σ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
7. 6/Θ ΟΛ. Δ.Σ ΜΕΛΙΣΣΙΟΥ 

Δείτε εδώ ολόκληρη την υπουργική απόφαση

Τι είναι τα ΖΕΠ

Οι Τάξεις Υποδοχής ΖΕΠ (Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας) είναι ένας θεσμός του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων που εφαρμόζεται στη χώρα μας από το 2010 (Νόμος 3879/2010).

Το πρόγραμμα αυτό καλύπτει την ανάγκη στήριξης μαθητών που φοιτούν σε σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με στόχο την ενίσχυση της ελληνομάθειας και δημιουργίας υποστηρικτικού πλαισίου για την καταπολέμηση της σχολικής διαρροής και την ισότιμη ένταξη όλων των μαθητών, χωρίς διακρίσεις στο εκπαιδευτικό σύστημα.

Απευθύνεται σε μαθητές από οικογένειες Ρομά, μεταναστών και προσφύγων που ήδη ζουν στη χώρα μας.

Κάθε σχολική χρονιά, τα σχολεία στα οποία φοιτούν μαθητές Ρομά, αλλοδαποί, πρόσφυγες, παλιννοστούντες, διαβιβάζουν τα αιτήματά τους για την ανάγκη λειτουργίας των Τάξεων Υποδοχής (ΖΕΠ) στις οικείες Διευθύνσεις Π.Ε.

Οι αιτήσεις με τα απαραίτητα δικαιολογητικά αποστέλλονται στο Υπουργείο Παιδείας το οποίο προχωρά στην έκδοση Υπουργικής Απόφασης ένταξης των προτεινόμενων σχολικών μονάδων στις Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας.

Στις ΤΥ ΖΕΠ φοιτούν μαθητές με ελάχιστη ή μηδενική γνώση της ελληνικής γλώσσας. Εκεί ακολουθείται εντατικό πρόγραμμα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας, ενώ οι μαθητές παρακολουθούν μερικά μαθήματα και στην κανονική τους τάξη.

Επίσης μπορούν να φοιτούν και μαθητές με μέτριο επίπεδο ελληνομάθειας, το οποίο δύναται να δημιουργεί δυσκολίες στην παρακολούθηση των μαθημάτων στην κανονική τάξη.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Από την πολύ υποστήριξη σε μετανάστες, πρόσφυγες, ρομά....ξεχάσαμε τα ελληνόπουλα....Που πάμε βρε παιδιά????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ, ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.