Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Στην τελετή εγκαινίων ΚΠΑ στην Έδεσσα παρέστη η Υφυπουργός Θ. Τζάκρη (βίντεο)


Στην τελετή εγκαινίων του Κέντρου Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ) στην Έδεσσα παρέστη η Υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ, κα Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία της Διοικήτριας του ΟΑΕΔ, Μαρίας Καραμεσίνη. 

Η κα Τζάκρη ανέφερε στην ομιλία της πως η στήριξη των ανέργων και η αντιμετώπιση της ανεργίας αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης και υποστήριξε πως η ίδρυση του Κέντρου Προώθησης Απασχόλησης στην Έδεσσα σηματοδοτεί μία σημαντική προσπάθεια στήριξης των ανέργων της περιοχής. 

Όπως ανέφερε η Υφυπουργός, η παροχή Συμβουλευτικών Υπηρεσιών και πληροφόρησης από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, αποτελεί μία δυναμική παρέμβαση για την ενεργοποίηση και κινητοποίηση των ανέργων και τη διευκόλυνση της ένταξής τους στην αγορά εργασίας. Οι άνεργοι της Έδεσσας θα έχουν τη δυνατότητα να απευθύνονται στο εξειδικευμένο προσωπικό του ΟΑΕΔ, που θα στελεχώσει το ΚΠΑ, και να λάβουν την απαραίτητη καθοδήγηση για εύρεση εργασίας με βάσει τα προσόντα τους αλλά και τα χαρακτηριστικά της τοπικής αγοράς. Επίσης, εργοδότες και άνεργοι θα μπορούν να ενημερώνονται για όλα τα προγράμματα του Οργανισμού και να επωφελούνται από τη συμμετοχή τους σε αυτά. 
Η κα Τζάκρη τόνισε επίσης πως η στήριξη των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων και η ενίσχυση του κοινωνικού κράτους είναι βασική πολιτική επιδίωξη της κυβέρνησης και πυρήνας της ιδεολογικής ταυτότητας του ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρθηκε στην τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή για τη στήριξη των ανέργων δανειοληπτών του τέως Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, κάνοντας λόγο για δίχτυ προστασίας το οποίο στήνεται για τους ανέργους του τέως ΟΕΚ ώστε να ανακουφιστούν και να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. 

Η Κα Τζάκρη χαρακτήρισε επίσης ως εθνικό στόχο τη στήριξη της εργασίας και ειδικότερα των ανέργων και υπογράμμισε πως μέχρι τα τέλη του έτους αναμένεται να ωφεληθούν από τα προγράμματα του ΟΑΕΔ, περισσότεροι από 60.000 άνεργοι. 

H Υφυπουργός, ζήτησε από την κα Καραμεσίνη την ίδρυση σχολής μαθητείας του ΟΑΕΔ στην Έδεσσα, με βάση τις εξής ειδικότητες: 

- Τεχνιτών αερίων (φυσικού αερίου)
- Φυτοτεχνικών επιχειρήσεων (Αρχιτεκτονικής τοπίου)
- Ξενοδοχειακών επιχειρήσεων 
- Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής
- Μαγειρικής Τέχνης 
- Αισθητικής

 Η Υφυπουργός ανέφερε στην ομιλία της πως η ίδρυση της σχολής μαθητείας του ΟΑΕΔ στην Έδεσσα είναι ιδιαίτερα σημαντική για την προώθηση της απασχόλησης στην περιοχή, ενώ ήδη στην Βέροια, το Κιλκίς και την Καστοριά λειτουργούν αντίστοιχες σχολές του ΟΑΕΔ. 
Η κα Τζάκρη τόνισε πως η συνεργασία των εργοδοτών με τα σωματεία των εργαζομένων της περιοχής με βάση τα χαρακτηριστικά της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας, θα αποφέρει το μέγιστο δυνατό όφελος για τους ανέργους της περιοχής. 

Τέλος η Υφυπουργός αναφέρθηκε και στο θέμα της αποπεράτωσης των εργατικών κατοικιών του Αρχοντικού Πέλλας, για το οποίο η επιτροπή που έχει προσδιοριστεί από εκπροσώπους του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και υπαλλήλους της Διεύθυνσης τεχνικών υπηρεσιών του ΟΑΕΔ παρέδωσε το πόρισμα της, που προσδιορίζει τον προϋπολογισμό του έργου και τις εργασίες για την αποπεράτωσή του. Πλέον αναμένεται η δημοπράτηση του έργου σύμφωνα με τις διατάξεις περί δημοσίων συμβάσεων.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. Η Αλέκα σε καμία φωτογραφία.Γιατί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δεν ντρέπεστε ρε που βγαίνετε και φωτογραφίες ρε βολεμένοι σε μια πόλη με 60-70μ % ανεργία στους νέους !!!! ( όλοι σας ξέρουν τι καπνό φουμάρετε όλοι σας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟΙΑ ΝΤΡΟΠΗ ΑΥΤΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΙΣ ΕΞΕΔΡΕΣ.Η ΚΑΡΕΚΛΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕΛΙ.ΑΝΤΕ ΝΤΟΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗ Ν.Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΧΑ ΧΑ ΧΑ Ο ΤΣΩΤΣΟΣ ΚΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.