Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Α΄ βραβείο στην 13χρονη Μαρία Χρυσοστομάκη από τα Γιαννιτσά για έκθεσή της σε Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό




Στο πλαίσιο του 7ου Μαθητικού Συνεδρίου «Παιδεία για έναν Κόσμο χωρίς Κάπνισμα», που θα διοργανωθεί σε λίγες ημέρες στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκε ο 4ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός, με θέμα «Παθητικό Κάπνισμα». Ο διαγωνισμός αφορούσε σε μαθητές, οι οποίοι φοιτούν στις Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού, στις A’, B’ και Γ’ Γυμνασίου και στην Α’ Λυκείου (ΓΕΛ, ΕΠΑΛ).

Στον πανελλήνιο αυτό διαγωνισμό το Α΄ βραβείο απέσπασε η μαθήτρια της Α΄ Γυμνασίου του 3ου Γυμνασίου Γιαννιτσών, Μαρία Χρυσοστομάκη, ο οποία έγραψε την έκθεση με  τον τίτλο «Παθητικό Κάπνισμα και Ανθρώπινα Δικαιώματα».
Οι μαθητές του Δημοτικού κλήθηκαν να δημιουργήσουν έργα ζωγραφικής, με θέμα «Παθητικό Κάπνισμα».
Οι μαθητές του Γυμνασίου και της Α΄ Λυκείου, κλήθηκαν να γράψουν μια ανοικτή επιστολή ή ένα γράμμα, με θέμα «Παθητικό Κάπνισμα και Ανθρώπινα Δικαιώματα», η οποία μπορούσε να απευθύνεται όπου ο μαθητής επιθυμούσε. 
Η αξιολόγηση των έργων πραγματοποιήθηκε από κριτική επιτροπή του συνεδρίου, η οποία επέλεξε γραπτά κείμενα (επιστολή ή γράμμα) και τα έργα ζωγραφικής που θα βραβευτούν καθώς και εκείνα που θα εκτεθούν στο χώρο του συνεδρίου.
Η παρουσίαση των βραβευμένων έργων και η απονομή των βραβείων θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016, στο πλαίσιο του 7ου Πανελλήνιου Συνεδρίου για τον Έλεγχο του Καπνίσματος, το οποίο θα γίνει στη Θεσσαλονίκη, στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ».
Συνολικά τα βραβεία είναι τρία για κάθε τάξη της Α/βάθμιας εκπαίδευσης (Ε’ και Στ’ Δημοτικού), σύνολο έξι βραβεία. Τρία για κάθε τάξη του Γυμνασίου (σύνολο εννέα βραβεία) και τρία για την Α’ Λυκείου.
1η θέση: Γραπτό Δίπλωμα Βραβείου, αναμνηστικό ψηφιακό μέσο αποθήκευσης δεδομένων (usb stick) και επιταγή αξίας 100 ευρώ. 
2η θέση: Γραπτό Δίπλωμα Βραβείου, αναμνηστικό ψηφιακό μέσο αποθήκευσης δεδομένων (usb stick) και επιταγή αξίας 50 ευρώ. 
3η θέση: Γραπτό Δίπλωμα Βραβείου και αναμνηστικό ψηφιακό μέσο αποθήκευσης δεδομένων (usb stick) για τον νικητή.
Όλα τα σχολεία τα οποία συμμετείχαν θα λάβουν αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής στο οποίο θα αναγράφονται αναλυτικά όλοι οι συμμετέχοντες μαθητές.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.