Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

3.000 θέσεις εργασίας από την Google στο Λονδίνο



Η Google επιβεβαίωσε πρόσφατα ότι σκοπεύει να προχωρήσει με τα σχέδιά της για την κατασκευή νέων γραφείων της στο Λονδίνο, ύψους 1 δισεκατομμυρίων βρετανικών λιρών (περίπου 1,16 δισεκατομμύρια ευρώ) και τη δημιουργία τουλάχιστον 3.000 νέων θέσεων εργασίας. Η κίνηση αυτή της εταιρείας θεωρείται ως ψήφος εμπιστοσύνης στις προοπτικές της Βρετανίας, ιδιαίτερα μετά το Brexit.

Το έργο, το οποίο περιλαμβάνει την οικοδόμηση ενός τεράστιου κτιρίου δίπλα στην υπάρχουσα βάση της Google στο κέντρο του Λονδίνου στην περιοχή Κινγκς Κρος, είχε τεθεί υπό αμφισβήτηση μετά το δημοψήφισμα σχετικά με την παραμονή ή έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ παράλληλα υπήρχαν και διαφωνίες σχετικά με τον σχεδιασμό του.

Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος της Google Σούνταρ Πιτσάι, δήλωσε ότι παρά το γεγονός ότι η εταιρεία διατηρεί επιφυλάξεις σχετικά με την κατάσταση στη χώρα μετά το Brexit, εντούτοις δεν θα πρέπει να κάνει πίσω στα σχέδιά της για τη δημιουργία των νέων γραφείων, τα οποία θα στεγάζουν περίπου 7.000 υπαλλήλους, αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα The Guardian.

Σε ομιλία του την Τρίτη στα γραφεία της Google στο Λονδίνο, ο Πιτσάι τόνισε ότι υπάρχει ένα λαμπρό μέλλον στη Βρετανία για την τεχνολογική βιομηχανία.

«Εδώ, στο Ηνωμένο Βασίλειο, είναι σαφές για εμένα ότι η επιστήμη των υπολογιστών έχει ένα λαμπρό μέλλον με τα ταλέντα που υπάρχουν, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και το πάθος για την καινοτομία. Είναι κάτι που βλέπουμε γύρω μας. Θέλουμε να δείξουμε την αφοσίωσή μας στο Ηνωμένο Βασίλειο και είμαστε ενθουσιασμένοι να συνεχίσουμε τις επενδύσεις μας για τα νέα γραφεία στο Κινγκς Κρος», δήλωσε ο ίδιος.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.