Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μήνυμα ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας για την 43η Επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου



Σαράντα τρία χρόνια μετά, θυμόμαστε και τιμούμε την εξέγερση της νεολαίας, τον Νοέμβρη του 1973, ενάντια στην αμερικανοκίνητη χούντα. Θυμόμαστε και τιμούμε μια από τις πιο λαμπρές στιγμές των αγώνων της νεολαίας και του λαού. Το παράδειγμα του ξεσηκωμού του Νοέμβρη 1973 είναι ζωντανό ακόμα και σήμερα. Δεν πρόκειται να γίνει μια συμβολική εκδήλωση χωρίς περιεχόμενο!
Θυμόμαστε τον Νοέμβρη, γιατί τα αιτήματά του είναι και σήμερα επίκαιρα. Ο αγώνας για Δημοκρατία, για Ελευθερία, η μάχη για τα κοινωνικά δικαιώματα, για μια αξιοπρεπή ζωή, είναι διαρκής.
Θυμόμαστε την εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου, της Νομικής, αλλά και τους τόπους εξορίας και μαρτυρίου ανδρών και γυναικών. Τα κολαστήρια του ΕΑΤ-ΕΣΑ, κάθε μέρος όπου άνθρωποι ανακρίθηκαν, βασανίστηκαν, εξορίστηκαν, φυλακίστηκαν, υπερασπιζόμενοι ιδέες, πανανθρώπινες αξίες και ιδανικά. Τιμούμε με κάθε πράξη αντίστασης, κάθε προσπάθεια να σπάσει το φόβο και ανατρέψει το επτάχρονο σκοτάδι της δικτατορίας. 
Θυμόμαστε, επίσης, την προδοσία της Κύπρου, από το στρατιωτικό καθεστώς, και συνεχίζουμε τις προσπάθειες για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ.
Συνεχίζουμε στους ίδιους δρόμους τον αγώνα. Ειδικά σήμερα, όπου οι νοσταλγοί της χούντας και του φασισμού εμφανίζονται ξανά, για να σκορπίσουν το δηλητήριο του ρατσισμού, της μισαλλοδοξίας και του αυταρχισμού. Θα μας βρουν απέναντί τους! 
Τιμάμε τη μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, των νεκρών, των εξόριστων, των φυλακισμένων και βασανισμένων, συνεχίζοντας τον αγώνα τους για μια καλύτερη ζωή, για Ελευθερία, Δημοκρατία, κοινωνική Δικαιοσύνη.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

7 comments:

  1. 43 χρονια μετα Θυμομαστε το Πολυτεχνειο ασκωντας την πιο σκληρη Μνημονιακη πολιτικην των προκατοχων μας ριχνοντας δακρυγονα στους συνταξιουχους διαδηλωτες ! 43 χρονια μετα Θυμομαστε το Πολυτεχνειο υπογραφοντας κανα 2 νεα μνημονια,ομως "αριστερα", αλλιωτικα απο τα αλλα ! Θυμομαστε τις προδοσιες της χουντας για την Κυπρο αλλα ξεχναμε την δικη μας προδοσια με το Δημοψηφισμα, που απο Βροντερο ΟΧΙ εγινε ντροπιαστικο ΝΑΙ ! τιμαμε δηθεν τους αγωνιστες του Πολυτεχνειου με φιεστες μνημης, αλλα ξεφτιλιζουμε τα ιδανικα τους καθως συμβιβαζομαστε με την πολιτικη καταξιωση που μας προσφερουν οι Δανειστες μας στην κυβερνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,! Αυτη λοιπον η "γενια του Πολυτεχνειου "που βολευτηκε με αξιωματα του ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.,[π.χ. Δαμανακη],εχει τα μουτρα να τιμα το Πολυτεχνειο,ξεφτιλιζοντας καθε εννοια Ελευθεριας, Δημοκρατιας και Κοινωνικης Δικαιοσυνης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ποσοι ειναι (φετος) οι "νεκροι" του πολυτεχνειου? Ρωταω γιατι, οταν ημουν μαθητης κ οι καθηγητες μας σπαζαν τα ........ με την "γιορτη" του πολυτεχνειου, καθε χρονο ανεβαινε και περισσοτερο ο αριθμος, πιστευω τωρα να χει φτασει στις 5-6 χιλ, ηρθε μηπως η ωρα να κυρηξουμε τον παπαδοπουλο γεννοκτονο ή θα περιμενουμε και τον επομενο χρονο? Παρακαλω απαντηστε μου, ΚΑΙΓΟΜΑΙ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είσαι φασίστας. Δεν εχεις εσυ και ομοιοι σου να ισοπεδονεται την εποχη του Πολυτεχνειου λόγω Δαμανακη κι αλλων 10 ατομων που εκμεταλλευτηκαν καταστασεις. Σταματηστε την πιπιλα. Εχει σημασια αν τα θύματα ηταν μεσα ή εξω? Επίσης αν κάποιοι υπογραφουν μνημόνια κακώς αυτο δε σημαίνει οτι η χούντα ηταν καλύτερη. Ας μη μιλησω για τα βασανιστηρια. Λοιπόν φασίστα κατσε εκει στο χρονοντούλαπο κι αν επιμένεις πες μας αν βασανιζαν την οικογενεια σου πως θα νιωθες. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΚΟΙΜΗΣΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΙ ΟΥΤΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δημοκρατία είναι να λέει ότι έχει ο καθένας στο κρανίο του φασιστάκο...

      Διαγραφή
    2. Σαφως και καμμια Χουντα δεν ειναι επιθυμητη ,ομως οι σημερινη "αριστεροι" κυβερνωντες πρωτοι εχουν λησμονησει την τραγωδια που προκαλεσαν οι συνταγματαρχες σε Ελλαδα και Κυπρο .Χωρις ενδοιασμο υιοθετησαν τις πρακτικες του ΠΑΣΟΚ και ΝΔ,εξασφαλιζοντας καριερα στην πολιτικη.Εξαπατησαν τον λαο με το ντροπιαστικο δημοψηφισμα. Συμβιβαστηκαν με τους οικονομικους δολοφονους ,τους δανειστες μας μονο και μονο για λιγη πολιτικη και οικονομικη καταξιωση. Αυτοι ειναι δημοκρατες που ντροπιασαν υα ιδανικα των αγωνιστων του Πολυτεχνειου?

      Διαγραφή
  4. Η του πολυτεχνείου η χειρότερη γενια ever...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 43 ΧΡΟΝΙΑ Κι ακομα δεν τα δωσαν στο λαο. Ειδικα την τελευταια επταετια των μνημονιων.Οι μπροσταρηδες αντιαμερικανοι συνωστιζονται στην πορτα για το ποιος θα μπει να ακουσει τον πλανηταρχη τα καναλια μοιραζουν χαντρες στους ιθαγενεις και οι ΕΛΛΗΝΕΣ οδηγουνται στη μιζερια στις αυτοκτονιες και στους καδους σκουπιδιων οι συνταξιουχοι θα ψαχνουν τη συνταξη στα Α.Τ.Μ. θα αναπνεουν τα δακρυγονα οι νεοι θα μεταναστεουν και η ΕΛΛΑΔΑ θα μετατρεπεται σς χωρα μουσουλμανικη με φτηνα εργατικα χερια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.