Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μήνυμα Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου για την 43η επέτειο του Πολυτεχνείου


17 Νοέμβρη. Ημέρα αφιερωμένη στην ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου, το Νοέμβρη του 1973 που έδρασε καταλυτικά για να δοθεί ένα τέλος στην απολυταρχία, στο φασισμό και στην μισαλλοδοξία της επτάχρονης δικτατορίας.
Ημέρα σύμβολο αγώνων και διεκδικήσεων για δημοκρατία, ειρήνη, κοινωνική ευημερία, ισότητα και δικαιοσύνη. 
Ημέρα πιστή και συνεπής στις προγονικές, πατριωτικές παρακαταθήκες και αξίες για ελευθερία, ανεξαρτησία και σεβασμό στ΄ανθρώπινα ιδεώδη.
Ημέρα προσκυνήματος, μνήμης, τιμής και σεβασμού στην αυτοθυσία και στην αγωνιστικότητα των πρωταγωνιστών του Πολυτεχνείου και μάλιστα αυτών που στάθηκαν στην πρώτη γραμμή της πάλης χωρίς υστεροβουλία και χωρίς να εξαργυρώσουν με οποιοδήποτε τρόπο τις αγωνιστικές τους περγαμηνές. 
Ημέρα ευθύνης και αυτογνωσίας για όλους μας προκειμένου με ομοψυχία, ενότητα και αλληλεγγύη να εργαστούμε από κοινού ώστε να προστατέψουμε τη δημοκρατία μας από φαινόμενα αυταρχισμού, εκφυλισμού, λαϊκισμού, ανισότητας και ρατσισμού που εκτρέφουν ακραίες τάσεις και συμπεριφορές και θέτουν σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή και ομαλότητα.
Με τη νεολαία μας πρωτοπόρα κι αποφασιστική προχωράμε ενωμένοι μπροστά ώστε, όλοι μαζί, να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος και να της προσφέρουμε και να της αποδώσουμε αυτό που πραγματικά της αξίζει στην υγεία, στην παιδεία, στην πολιτική, στην απασχόληση και στη δημιουργικότητα.
Η Δήμαρχος Σκύδρας
Κατερίνα Ιγνατιάδου 


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.