Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ισχυρός σεισμός 4,6 Ρίχτερ κοντά στο Κιλκίς, αισθητός στην Πέλλα και Θεσ/νίκη




Ισχυρός σεισμός μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγο κοντά στο Κιλκίς, αισθητός και στην Πέλλα και Θεσ/νίκη. Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του γεωδυναμικού ινστιτούτου, το εστιακό βάθος είναι στα 10 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με το Εργαστήριο Γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης η Σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 2:12 το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 40 χλμ βορειοδυτικά της Θεσσαλονίκης και 10 χλμ δυτικά από το Κιλκίς.  Μέχρι τις 3 το μεσημέρι ακολούθησαν άλλοι τρεις ασθενέστεροι μετασεισμοί, με μεγέθη μικρότερα από 3 Ρίχτερ.

Ο καθηγητής σεισμολογίας, Μανώλης Σκορδίλης, υπογράμμισε ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας καθώς  στην περιοχή βορειοδυτικά από την πόλη του Κιλκίς δεν υπάρχει κάποιο μεγάλο γνωστό ρήγμα που να έδωσε στο παρελθόν ισχυρούς σεισμούς.
Ο κ. Σκορδίλης ανέφερε επίσης ότι πριν από δύο ημέρες, στις 8 Νοεμβρίου, είχαν προηγηθεί, με επίκεντρο στο ίδιο σημείο, δύο μικρότεροι σε μέγεθος σεισμοί, από το σημερινό, της τάξης των 3,8 Ρίχτερ.



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.