Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΓΑΣ Έδεσσας – Πανεδεσσαϊκός 63-61




Νίκη για τον ΓΑΣ Έδεσσας στο τοπικό ντέρμπυ της πόλης μας καθώς επικράτησε του Πανεδεσσαικού με 63-61. Ήταν μια νίκη κυρίως ψυχολογίας για τον ΓΑΣ Έδεσσας, που προερχόταν από τρεις ήττες στην σειρά. Το παιχνίδι έγινε σε μια ωραία ατμόσφαιρα με πολύ κόσμο στις κερκίδες του ΔΑΚ, που χειροκρότησε και τις δύο ομάδες. 
Ο κόουτς του ΓΑΣ Λάζαρος Λούσης, ξεκίνησε τον αγώνα με τους Βεκόπουλο, Λούση, Δημητρόπουλο, Μαλλιάρη και Χαραλαμπίδη. Ενώ ο κόουτς του Πανεδεσσαϊκού κ. Βάτος με τους Κληντσάρη, Πέτκο, Ιωσηφίδη, Χατζηχαρίση και Θεοδώρου.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με ένταση και δύναμη και από τις δύο ομάδες. Ο ΓΑΣ μπήκε καλύτερα στον αγώνα κλείνοντας τους διαδρόμους στην άμυνα του. Με τους Μαλλιάρη και Χαραλαμπίδη να έχουν επαφή με το αντίπαλο καλάθι, πήρε ένα μικρό προβάδισμα στο σκορ. Ο Πανεδεσσαϊκός με τον Ιωσηφίδη και τον Θεοδώρου, κατάφερνε να σκοράρει και να ακολουθεί από κοντά το σκορ. Το δεκάλεπτο τελείωσε με τον ΓΑΣ να βρίσκεται μπροστά στο σκορ με 17-16.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο αγώνα συνεχίστηκε στον ίδιο ρυθμό με τις δύο ομάδες να δίνουν μεγάλη προσοχή κυρίως στην άμυνα. Ο ΓΑΣ έχοντας σε «καλή μέρα» τους Μαλλιάρη και Χαραλαμπίδη, κατάφερε να πάρει με διαφορά 6 πόντων (29-23), δείχνοντας να  λειτουργεί καλύτερα σε άμυνα και επίθεση. Στο σημείο αυτό ο Πέτκος με τρίποντο και Κληντσάρης με τέσσερις πόντους στην σειρά, έδωσαν προβάδισμα ενός πόντου στον Πανεδεσσαϊκό 29-30, που ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.
Στο 2ο ημίχρονο ο αγώνας πήγανε πόντο-πόντο με τον Χαραλαμπίδη από τον ΓΑΣ και τον Κληντσάρη από τον Πανεδεσσαϊκό, να πρωταγωνιστούν στις επιθέσεις των δύο ομάδων. Σημαντική ήταν η αμυντική προσπάθεια του Δημητρόπουλου που κατάφερε να περιορίσει τον Πασσαλίδη, μεγάλο επιθετικό ατού του Πανεδεσσαϊκού. 
Με την έναρξη του τελευταίου δεκαλέπτου ο Πανεδεσσαϊκός κατάφερε να αποκτήσει μια διαφορά 4-5 πόντων. Τα πράγματα φάνηκαν να δυσκολεύουν πολύ με την αποχώρηση με πέντε φάουλ των Βεκόπουλου και Χαραλαμπίδη. Από τον Πανεδεσσαικό ο Κληντσάρης συνέχισε να σκοράρει και να κρατάει την ομάδα του μπροστά στο σκορ.
Η είσοδος στον αγώνα του Δοδόπουλου που κυριάρχησε στην επίθεση, καθώς και η εκπληκτική άμυνα του Δημητρόπουλου στον Πασσαλίδη, έδωσε την δυνατότητα στον ΓΑΣ Έδεσσας να ανατρέψει την κατάσταση και να περάσει αυτός μπροστά στο σκορ. Ο Πανεδεσσαϊκός προσπάθησε να ανατρέψει την κατάσταση κάνοντας φάουλ και οδηγώντας του παίκτες του ΓΑΣ στην γραμμή των ελευθέρων βόλων. Όμως οι παίκτες του ΓΑΣ Έδεσσας αποδείχτηκαν ψύχραιμοι, δίνοντας την νίκη στην ομάδα τους με 63-61.   
Διαιτητές: Εκίζογλου-Ντόγκας
Τα δεκάλεπτα: 17-16, 29-30 (ημιχ), 43-45, 63-61 τελικό. 

ΓΑΣ ΕΔΕΣΣΑΣ: (Λούσης) Μποζίνης, Γεωργιάδης, Τσολάκης, Βεκόπουλος 3(1), Λούσης 5(1), Μαλλιάρης 20(2), Δουλκερίδης, Τότλης, Δημητρόπουλος 7, Καρακίτσος, Κωνσταντινίδης, Χαραλαμπίδης 17, Δοδόπουλος 11, 

ΠΑΝΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ (Βάτος) Πέτκος 9(2), Ιωσηφίδης 6(1), Θεοδώρου 8, Γιανούλτσης, Χατζηχαρίσης 4(1), Πασσαλίδης, Τσάμης, 7(1), Κληντάρης 25(2), Ντουλαβέρης, Καρυπίδης 2 

Το Σάββατο 19/11 στις 18:00 το απόγευμα, ο ΓΑΣ Έδεσσας αντιμετωπίζει την ομάδα της Αλεξάνδριας εκτός έδρας, και θα προσπαθήσει να πάρει την νίκη. 
ΚΚ


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment