Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Οκτώ μέλη της κυβέρνησης από τη Βόρεια Ελλάδα


Οκτώ είναι τα μέλη της νέας κυβέρνησης που κατάγονται από τη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα από τη Μακεδονία και τη Θράκη.

Νέα υπουργός Εργασίας τοποθετήθηκε η 31χρονη Έφη Αχτσιόγλου από τα Γιαννιτσά Πέλλας, η οποία ήταν μέχρι πρότινος διευθύντρια του γραφείου του Γιώργου Κατρούγκαλου στο υπουργείο.

Βουλευτής Θεσσαλονίκης, αν και γεννημένος στην Αθήνα είναι ο νέος αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελος.

Στη Θεσσαλονίκη γεννήθηκαν οι νέοι υφυπουργοί Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνος Ζουράρις, αλλά και νέος υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον απόδημο ελληνισμό, Τέρενς Κουίκ.

Από τον Ίασμο Ροδόπης έλκει την καταγωγή του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.

Τη θέση τους στο κυβερνητικό σχήμα διατήρησαν η Σερραία υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, με καταγωγή από το Κιλκίς.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.