Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μεγάλη η ανησυχία των πολιτών Πέλλας, Κιλκίς και Θεσ/νίκης για τη σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων ημερών



Έντονη είναι η ανησυχία των πολιτών της Πέλλας, του Κιλκίς και της Θεσσαλονίκης από την σεισμική δραστηριότητα που παρατηρείται στην περιοχή μας, με επίκεντρο το Κιλκίς, το τελευταίο δεκαήμερο.

Ο πρωινός μεγάλος σεισμός που ανησύχησε και φόβισε τους πολίτες της Πέλλας ήταν ιδιαίτερα αισθητός και έντονος «για γεωλογικούς λόγους» όπως ανέφεραν οι σεισμολόγοι, αλλά αυτό δεν μπορεί να καθησυχάσει κανέναν όταν το τελευταίο διάστημα είναι τόσο πυκνή η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή του γειτονικού Κιλκίς.

Ο σεισμός ήταν επιφανειακός και για τον λόγο αυτό έγινε ιδιαίτερα αισθητός τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στην Πέλλα και αλλού, σε αρκετά μεγάλη ακτίνα από το επίκεντρό του. Μάλιστα, έγινε αισθητός τόσο στα Σκόπια όσο και στη Βουλγαρία.
Πρόκειται για μια περιοχή, όπου από τις 10 Νοεμβρίου βρίσκεται σε εξέλιξη μια σεισμική ακολουθία, με σεισμούς που γίνονται αισθητοί για γεωλογικούς λόγους. Η περιοχή, όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής Γεωφυσικής του ΑΠΘ, Κώστας Παπαζάχος, δεν είναι γνωστή για μεγάλα ρήγματα.

Μετά τον σεισμό των 4,7 R σήμερα τα ξημερώματα (1.22΄), ακολούθησε σεισμική δόνηση στις 3.44΄, 14 χιλιόμετρα δυτικά του Κιλκίς. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το γεωδυναμικό ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, η δόνηση ήταν μεγέθους 3,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σε εστιακό βάθος πέντε χιλιομέτρων.

Να σημειωθεί ότι έξι ήταν οι μετασεισμικές δονήσεις, σε διάστημα 30 λεπτών μετά τον μεγάλο σεισμό των 4,7 R που σημειώθηκε 01:22, ενώ δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί.

Χαμός στα social media για τον... #seismos

Δεν πρόλαβαν να περάσουν λίγα δευτερόλεπτα από τον σεισμό των 4,7 Ρίχτερ στο Κιλκίς και τα social media είχαν κατακλυστεί από σχόλια χρηστών που ήθελαν να μοιραστούν την πληροφορία αλλά και τον πόνο τους, με φίλους, γνωστούς και αγνώστους. Το hashtag #seismos στο twitter πήρε φωτιά, ενώ και στο facebook άρχισαν οι αναλύσεις για το μέγεθος, το επίκεντρο και το είδος του σεισμού. Φυσικά δεν έλειψε το τρολάρισμα αλλά και τα χιουμοριστικά σχόλια που συνοδεύονταν από αντίστοιχες «πειραγμένες» φωτογραφίες.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Το θέμα είναι ότι παρατηρείται μία δραστηριότητα σεισμική, και κανένας μα κανένας από τις αρχές των Νομών Πελλας,Θεσκης,Κιλκις δεν βγήκε επίσημα να ενημερώσει τους δημότες..Καμία αρχή Νομος ή Περιφέρεια δεν συγκάλεσε άτυπο συμβούλιο να συζητήσουν θέματα '' εάν συμβεί κάτι πιο σοβαρό'' πως θα το αντιμετωπίσουν..Εαν έχουν δυνατότητα άμεσης αντιμετώπισης..τίποτα ..Ελλαδαρα ολε..φραπέ ,,μαλμπορο ,,και κάνα γκομενακι ,,και μόλις έρθει το αυγό στον κολο τότε κοιτάμε τον ανηφορο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Κόσμος ανυσηχεί και κανένας ανοήτος δεν βγήκε να ενημερώσει τον κόσμο επίσημα . Μπράβο 👏 Ελλαδάρα , συνέχισε έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.