Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η εκδήλωση προβολής του έργου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας (φωτο)


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν, την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016, οι εκδηλώσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας στο πλαίσιο της ετήσιας δράσης του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων «Ημέρα για την προβολή του πολυσχιδούς έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας».

Οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν παρουσίαση για τα "Πεπραγμένα και προοπτικές της ΕΦΑ Πέλλας" από την προϊσταμένη της Εφορείας κ. Ελισάβετ Τσιγαρίδα, εγκαίνια της περιοδικής εικαστικής έκθεσης "Πέλλα/Επεισόδια μνήμης" και ξεναγήσεις στις εκθέσεις του Αρχαιολογικού Μουσείου Πέλλας, καθώς και τον Αρχαιολογικό Χώρο της Πέλλας.

Τέλος, όσοι παραβρέθηκαν, έζησαν μια μοναδική εμπειρία γνωριμίας με τα "αθέατα" εργαστήρια συντήρησης και την ιδιαίτερη πληροφόρηση από τους συντηρητές του Μουσείου Πέλλας.

Μετά την παρουσία του έργου της ΕΦΑ Πέλλας, στις 12.00 το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της περιοδικής εικαστικής έκθεσης «Πέλλα/Επεισόδια Μνήμης», στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας. Η έκθεση είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας της Εφορείας με το 3o Εργαστήριο Ζωγραφικής της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) και το 1ο Εργαστήριο Ζωγραφικής της ίδιας Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (Π.Δ.Μ.).

Την οργάνωση και επιμέλεια της είχαν οι κύριοι Γιώργος Τσακίρης, Εικαστικός, Καθηγητής του Α.Π.Θ., Γιάννης Ζιώγας, Ζωγράφος, Επίκουρος Καθηγητής του Π.Δ.Μ. και ο Δρ. Νικόλαος Παππάς, Αρχαιολόγος της Εφορείας.




Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.