Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πότε θα ανοίξει η εφαρμογή για το επίδομα θέρμανσης



Γεωγραφικές αλλαγές ακόμα και μέσα στους ίδιους νομούς

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθεί η υπουργική απόφαση για τη χορήγηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης για την περίοδο 2016–2017. Η αίτηση για επίδομα πετρελαίου θέρμανσης θα μπορεί να υποβληθεί από τους περίπου 700.000 δικαιούχους έως το τέλος Μαΐου του 2017 στην σχετική εφαρμογή του Taxisnet που θα ανοίξει μόλις εκδοθεί η υπουργική απόφαση.
Η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης ξεκίνησε από το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016 με μέση τιμή από 93 έως 94 λεπτά το λίτρο. Η τιμή του κατά την έναρξη της προηγούμενης χειμερινής περιόδου κυμάνθηκε στα 83 – 85 λεπτά. Η αύξηση εφέτος οφείλεται, αφενός στην άνοδο του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (από 23 σε 28 λεπτά το λίτρο) και του ΦΠΑ από 23% σε 24%, ενώ κατά ένα λεπτό περίπου υψηλότερες είναι και οι τιμές διυλιστηρίου.
Η υποβολή αίτησης επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης για την περίοδο Φθινόπωρο 2016- Χειμώνας 2017, δεν έχει ξεκινήσει ακόμη στο TAXISnet. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης όταν ανοίξει η εφαρμογή.
Αλλαγές
Στο Υπουργείο Οικονομικών μελετούν κυρίως γεωγραφικές αλλαγές ακόμα και μέσα στους ίδιους νομούς, όπως π.χ. στην Πέλλα, όσον αφορά τους δικαιούχους του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης 2016-2017.
Στόχος είναι οι διορθώσεις στα κριτήρια καταβολής του επιδόματος θέρμανσης ώστε να στοχεύει σε όσους το έχουν περισσότερο ανάγκη, χωρίς να υπάρξουν αλλαγές στο συνολικό προβλεπόμενο ποσό των 105 εκατ. ευρώ. Επιδίωξη είναι τα κριτήρια καταβολής του να διαφοροποιούνται όχι ανάλογα με τον νομό αλλά και εντός αυτού, ανάλογα με το αν είναι ορεινή ή πεδινή περιοχή.
Για παράδειγμα, οι ορεινές περιοχές θα περάσουν στην πρώτη ζώνη όπου το επίδομα είναι υψηλότερο και οι πεδινές θα παραμείνουν στη β’ ζώνη, ενδεχομένως και κάποιες να μετατοπισθούν στη γ’ ζώνη.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την διαδικασία χορήγησης του επιδόματος δείτε εδώ


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.